szigorítások

2021.01.21. 15:21

Nagy összegre bírságolhatják a kukázókat a főváros XV. kerületében

A Demokratikus Koalíció polgármestere olyan intézkedéseket vezet be, amiért korábban támadások érték az akkor kormánypárti józsefvárosi önkormányzatot.

Miután a kormány adóstopot vezetett be, úgy tűnik, újabb pénzszerzési kiskapukat találnak a baloldali polgármesterek. Szigorították a közösségi együttélés szabályait a XV. kerületben – írja a Magyar Nemzet.

Cserdiné Németh Angéla (DK) polgármester jóváhagyta, hogy kétszázezer forint bírságot is kaphat az, aki nem tartja be a közterületi szabályokat.

Az intézkedésnek köszönhetően a közterület-felügyelők még több szabályszegést szankcionálhatnak. Például tilos a szelektív hulladékgyűjtő edényekből hulladékot válogatni, ami balliberális felfogás szerint a szegények és a hajléktalanok ellen irányul. A kereskedelmi egység üzemeltetője köteles arról gondoskodni, hogy

az üzlete épületének határvonalától számított öt méteren belüli közterület tiszta legyen, illetve azt az ott tartózkodó személyek ne használják rendeltetésétől eltérő módon.

Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlana vagy az ingatlana előtti járda és a kocsiút közötti terület gyommentesítéséről, a járdán a hó eltakarításáról és a síkosságmentesítésről, az ingatlanáról a közterületre kinyúló ágak és bokrok visszavágásáról.

Korábban a baloldal nem a rendpárti intézkedések mellett állt,

olyannyira, hogy a Mérce 2017-es cikkében egyenesen nekirontottak Józsefváros új, szigorúbb közterületi szabályozásának. Nagy szalagcímben hívták fel a figyelmet arra: Kocsis Máté fideszes polgármester kétszázezer forint bírságot ró ki a tizennégy éven felüli játszótérhasználó gyermekek szüleire.

„A rendeletcsomag szabályozná a kerület egész életét olyan apróságoktól, hogy aki nem rakja ki ajtajára a lakása számát, az maximum 200 ezer forintra büntethető, egészen olyan masszív dolgokig, hogy egyetlen üzlet, illetve kocsma sem lehet nyitva este 10 után, ha nem kap engedélyt erre a lakóktól. De a legkeményebb rendelet az, amely a 14 éven felüli játszótérhasználókat büntetné 200 ezer forintra” – számolt be akkoriban a Mérce.

A balliberális Cserdiné Németh Angéla ugyancsak szigorú, néhol szegényellenes rendelete,

amely hasonló mértékű – ötven- és kétszázezer forint közötti – bírsággal büntetne, egyik baloldali szereplőnek sem érte el az ingerküszöbét, és senki nem emelte fel a szavát ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában