magyar falu program

2020.11.16. 12:16

Milliárdokat fordít a kormány iskolák fejlesztésére

Iskolák felújítására ötmilliárd, iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordít a kormány a Magyar falu programon keresztül – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn.

Gyopáros Alpár a közleményben azt írta, hogy iskolaépületek felújítására és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésére idén először adhattak be pályázatot a Magyar falu programban a területileg illetékes tankerületi központok az ötezer, vagy az alatti állandó lakosú települések vonatkozásában.

A Miniszterelnökség az iskolák felújítását, korszerűsítését és az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését támogató pályázaton 166, a vidéki kistelepüléseken lévő, elavult, iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztését célzó pályázaton 93 nyertest hirdetett – ismertette.

Hozzátette: a nyertesek listája elérhető a www.kormany.hu honlapon.

A Magyar falu program célja a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a helyi életminőség javítása, a népességcsökkenés megállítása. A program indulása óta a nyertes pályázatok száma meghaladja a 12 ezret, a kifizetett állami támogatások összege pedig a 130 milliárd forintot – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában