tragikus nyaralás

2018.01.23. 09:50

Mérgezett vacsorától halt meg egy magyar turista Thaiföldön

Rémálommá vált a nyaralás egy ötfős magyar társaság számára: a négycsillagos luxusszállodában elfogyasztott svédasztalos vacsorától súlyos ételmérgezést kaptak, egyikük nem élte túl.

Thailand, Chonburi Province, Pattaya, beach

Forrás: afp

Az öt barát egy minden igényt kielégítő luxusszállodában szállt meg a thaiföldi Pattaya városában, arra azonban egyikük sem számított, hogy fényűző vacsora helyett életük legrosszabb élménye vár rájuk. A Borsnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya megerősítette:

„az elhunyt négy barátjával nyaralt Thaiföldön. A hotelben svédasztalos vacsorán vettek részt, amelyet követően azonban mindannyian nagyon rosszul lettek. Egyikük többszöri újraélesztés után a kór­házba szállítást követően rö­viddel elhunyt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás”

-közölték.

A társaság tagjai azonnal segítséget kértek a thaiföldi magyar nagykövetségtől, az ő közbenjárásukra szállították kórházba őket.

„A magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba szállították, ahol megvizsgálták, ellátták őket a szükséges kezeléssel, már elhagyták az intézményt. A kórház tájékoztatása alapján valamennyien ételmérgezést kaptak” – tette hozzá a Külügyminisztérium.

Az azonban, hogy a szerencsétlenül járt ember halálát pontosan mi okozta, csak a boncolás fogja kideríteni: a lap szerint az ételallergia és az ételmérgezés ugyanis más jogi megítélés alá esik.

Mivel a tragikus esetet követően kiderült, hogy az ötfős társaságon kívül több magyar is megbetegedett, a nagykövetség ezért „nyomatékosan felhívta a szálloda figyelmét arra, hogy haladéktalanul tájékoztassák őket, amennyiben a megbetegedett magyar turisták állapota rosszabbodna”.

Amennyiben az ügyben újabb fejlemény derül ki, arról beszámolunk.

Borítókép: Illusztráció / A thaiföldi Pattaya város tengerpartja

AFP / GARDEL BERTRAND / HEMIS.FR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában