Happy Lady

2020.01.23. 08:36

Megúszta a kalóztámadást egy görög hajó legénysége

Szabadon engedték a legénység nyolc tagját, akiket Kamerun partjainál kalózok raboltak el december 31-én.

Jannisz Plakiotakisz görög hajózási és szigetpolitikai miniszter e-mailben továbbított közleményben kommentálta az értesülést. Mint írta, „az összehangolt erőfeszítések sikerrel jártak”.

A tárcavezető szerint a görög állampolgárok jó egészségnek örvendenek, őket most egy kameruni kórházban kivizsgálják, ezt követően pedig haladéktalanul visszatérnek hazájukba.

A Happy Lady nevű tankert a tengeri rablók akkor támadták meg, amikor éppen a kameruni Limboh kikötője előtt két tengeri mérföldre horgonyzott. A 28 tagú legénységéből a támadók akkor nyolc embert – öt görögöt, két Fülöp-szigetekit és egy ukránt – vittek magukkal.

A történtek során egy görög gépész is megsebesült.

A nyugat-afrikai térségben vannak a világ legveszélyesebb tengeri útjai. A Guineai-öbölben a közelmúltban megsokszorozódtak a kalóztámadások. A tengeri rablók a hajók rakományából és a túszokért kapott váltságdíjból szerzik bevételeiket. Tevékenységük dollármilliárdos károkat okoz a világgazdaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában