92 éves volt

2019.02.06. 19:39

Meghalt Repülős Gizi

Életében több mint 200 bűncselekményt követett el, még kilencvenévesen is szembekerült a törvénnyel.

Gyõr, 2016. március 9. A Repülõs Giziként ismert K. Sándorné B. Gizella az ellene lopás vétsége miatt indult büntetõper tárgyalásán a Gyõri Járásbíróság tárgyalótermében 2016. március 9-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Meghalt minden idők egyik legismertebb magyar bűnözője, Repülős Gizi. Az asszony 92 évet élt, amelyből 17-et a börtönök rácsai között töltött – írja a Ripost.

Kosztor Sándorné Bodnár Gizellát mindenki csak Repülős Giziként ismerte, beceneve egyik legemlékezetesebb elfogásából eredt: még pályafutása elején történt, hogy ruházata átkutatásakor egy repülőjegyet találtak a kabátjában. A jegyre, írja a Ripost, azért volt szüksége, mert repülővel járt Magyarország nagyobb városaiba Budapestről – az ötvenes években ugyanis még voltak belföldi járatok. A legenda szerint ekkor ragadt rá a beceneve.

Az asszony életének 93 évéből 17-et börtönben töltött. A bűnöző életmóddal még idős korában sem hagyott fel: 2017-ben Tatabányán érték tetten.

Sajtóinformációk szerint az asszony élete utolsó heteit a budapesti Nyírő Gyula Kórházban töltötte, sőt már el is temették.

Borítókép: Repülős Gizi az ellene lopás miatt indult per tárgyalásán a Győri Járásbíróság tárgyalótermében 2016. március 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában