az állatvédelem csendes hőse

2018.02.05. 19:33

Meggyilkoltak egy híres természetvédőt Kenyában

A 76 éves férfit vasárnap este találták holtan nairobi otthonában, szúrt sebbel a nyakán.

Meggyilkolták Kenyában az elefántcsonttal és orrszarvútülökkel folytatott illegális kereskedelem egyik vezető szakértőjét, Esmond Martin amerikai geográfust.

Esmond Martin évtizedek óta figyelte az állati termékek tiltott mozgását, figyelmét főleg az elefántagyar ázsiai felvevőpiacára összpontosította.

Egy kenyai természetvédő szervezet, a Wildlife Direct vezetője, Paula Kahumbu szerint Martin tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy Kína tavaly betiltott mindenféle kereskedelmet az elefántcsonttal.

Esmond Martin egyike volt a feketekereskedelmet leleplező legjelentősebb szakértőknek. Nem riadt vissza attól sem, hogy személyes kapcsolatba lépjen a csempészekkel – mondta Kahumbu.

A Martin tevékenységét finanszírozó és kutatómunkája eredményeit publikáló természetvédő szervezet, a Save The Elephants „az állatvédelem csendes hősének” nevezte az amerikai szakértőt.

Martin egy új jelentésen dolgozott éppen, amelyben Mianmarnak a védett állatokkal folytatott kereskedelemben játszott növekvő szerepéről lebbentette fel a fátylat. Egyelőre nem tudni, hogy megölése összefügg-e legújabb munkájával.

A geográfus feleségével és két kollégájával együtt járta a világot, hogy azonosítsa az elefántcsont és az orrszarvútülök feketepiacait, a csempészeket és a tiltott termékek modern felhasználási módjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában