családtámogatás

2018.06.14. 08:47

Megerősítené a védőnői hálózatot az Emmi

Novák Katalin államtitkár szerint nőtt a védőnői hivatást választók megbecsültsége, és napirenden tartják a fizetésemelés kérdését is.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában azt mondta: az a legfontosabb, hogy megőrizzék az eddig elért eredményeket, például azt, hogy Magyarország GPD arányosan kétszer annyit fordít családtámogatásra mint a fejlett országok átlaga.

Garanciát jelent a gyermekes családok támogatására a jövő évi költségvetés-tervezet

– mondta Novák Katalin. Hozzátette: mindenki számíthat – hosszú távon is – azokra a támogatásai formákra, amiket bevezettünk.

A politikus reagált a Magyar Védőnők Egyesülete elnökének szerdai nyilatkozatára, amelyben a védőnői hivatás anyagi elismerését kérik. Novák Katalin megerősítette: napirenden tartják a kérést. Kiemelte:

fantasztikus az a munka, amit a védőnők végeznek, hiszen jelen vannak az egészségügyi intézményekben és a várandóság idején a családokat is meglátogatják.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Monkey Business Images

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában