látogatás

2020.11.24. 22:18

Mateusz Morawiecki az EU-költségvetésről tárgyal csütörtökön Budapesten

Hazánk és Lengyelország még a múlt héten jelezték, hogy megvétózzák a mintegy 1800 milliárd eurós csomagot, mert annak feltételrendszere politikai zsarolásra alkalmas elemeket tartalmaz.

Budapestre látogat csütörtökön Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon az uniós keretköltségvetésről és járvány miatti mentőalapról – közölte a Twitteren Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Ismert, hazánk és Lengyelország még a múlt héten jelezték, hogy megvétózzák a mintegy 1800 milliárd eurós csomagot, mert annak feltételrendszere az országvezetők nyári megállapodásával ellentétesen, politikai zsarolásra alkalmas elemeket tartalmaz.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke múlt csütörtökön, az állam-és kormányfők videókonferenciáját követően jelezte, hogy intenzív tárgyalások kezdődnek a költségvetési patthelyzetben – ennek része lehet a csütörtöki magyar-lengyel egyeztetés is.

Szintén biztató jel, hogy a német EU-elnökség színeiben Heiko Maas német külügyminiszter kedden kijelentette: „ A tárgyalások utolsó fázisában vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy napokon belül sikerül megállapodni az uniós költségvetési és a jogállamisági vitákban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában