tranzit

2021.08.29. 07:50

Maradandó értékeket, női-férfi egyenlőséget, szeretetet és összefogást kívántak az előadók

A közéleti Garázsviták mellett a Tranzit fesztiválon számos olyan beszélgetést rendeztek szombaton, amely az emberek mindennapjairól szólt. Fürjes Balázs államtitkár például azt hangsúlyozta, a jobboldal számára kiemelten fontos, hogy a fővárosi projektek során maradandó értéket teremtsen. Földi-Kovács Andrea az anyák helyzetéről és a női-férfi erőviszonyokról beszélt, Böjte atya pedig arról, hogy a szeretet és az összefogás az egyetlen hosszú távú megoldás Európa jövője szempontjából.

A jobboldal számára kiemelten fontos, hogy a fővárosi projektek során maradandó értéket teremtsen. A MOME és a Ludovika Campus fejlesztése során a kormány fontosnak tartotta, hogy az intézmények tágabb környezete, az egész városrész fejlődjön – jelentette ki Fürjes Balázs Tihanyban, a Tranzit fesztivál közéleti évadnyitóján szombaton – írja a Magyar Nemzet.

A főváros és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kiemelte: a cél az, hogy minél több, kellemes teret alakítsanak ki a budapestiek számára.

Földi-Kovács Andrea újságíró, a Védett Társadalom Alapítvány tagja arra a kérdésre kereste a választ beszélgetőpartnereivel:

„Érdemes-e társadalmi szinten jutalmazni a nőt, azért mert gyermeket szül?”

A fórum főbb konklúziója az volt, hogy a nők és férfiak nem küzdhetnek egymás ellen. Legyen szó bármilyen női érdekképviseletről, az nem szólhat a férfiak ellen.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójaként Európa jövőjéről tartott előadást. Böjte Csaba testvér élettapasztalata és lényeglátása akkor is segítségünkre van, ha a kontinensünk jövőjéről gondolkodunk. Az atya a tőle megszokott szívmelengető témákon keresztül mutatta be a szeretet hatalmát. Kiemelte az európai értékeket, és azt, hogy a szeretet és az összefogás az egyetlen, amely megoldást jelenthet hosszútávon a kontinens és világ jövője szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában