Járvány

2020.05.15. 15:55

Már 873 idősotthonban fertőtlenítettek a katonák

Már 873 idősotthont fertőtlenítettek a Magyar Honvédség katonái – köztük önkéntes műveleti és önkéntes területvédelmi tartalékosok is – írta a koronavirus.gov.hu pénteken.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egyik katonája megelőző fertőtlenítést végez a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ bentlakásos idősek otthonában, a Pacsirta utcában 2020. április 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Csak pénteken tizenkét helyszínen dolgoznak, amelyek közül három csepeli intézmény.

Munkájukról Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Fővárosi Önkormányzat Tapló utcai idősek otthonában tájékozódott pénteken.

A honvedelem.hu-nak adott nyilatkozatában Németh Szilárd elmondta:

az élet újraindításának szakaszában, a Covid-19 okozta járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani, hiszen az orvosok, a szakemberek, szakértők egész Európában egyetértenek abban, hogy nagyon nagy a kockázata a vírus második hullámának.

Hozzátette, hogy a fővárosban az idősotthonok azok, amelyek a leginkább ki vannak téve a veszélynek. Németh Szilárd emlékeztetett, hogy minden negyedik beteg, illetve minden negyedik elhalálozott az idősotthonokhoz köthető.

Az államtitkár kiemelte:

a hatóságok áprilisban rettenetes állapotokat találtak a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti Idősek Otthonában.

Ekkor döntöttek arról, hogy az idősotthonokban a Magyar Honvédség egyedülálló vegyivédelmi és biológiai mentesítőképességét felhasználva vírusmentesítést és takarítást kell végezni.

Egyedülálló ez a képessége a Magyar Honvédségnek, egyben bizonyítéka annak, hogy katonáink minden bajban rendelkezésre állnak. A Magyar Honvédség békeidőben is mindig a magyar emberek biztonságát és a haza szolgálatát tekinti legelsőnek

fogalmazott Németh Szilárd.

Borítókép: a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egyik katonája megelőző fertőtlenítést végez a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ bentlakásos idősek otthonában, a Pacsirta utcában 2020. április 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában