külföldi megbízó

2021.04.21. 09:38

Magyarországi pénzmosással gyanúsított nigériai férfit fogtak el Görögországban

Elfogtak egy nigériai férfit Görögországban, aki rávette magyar társát, hogy nyisson bankszámlát, amelyre bűncselekményekből származó pénzt utaltak át 2015-ben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon.

A számlára több mint 14 millió forintnak megfelelő euró érkezett, amelynek egy részét a bankszámlát nyitó férfi készpénzben felvette és átadta külföldi megbízójának, a maradék összeget pedig egy másik számlaszámra utalta tovább – írták.

A nigériai férfi ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján tavaly novemberben Görögországban elfogták, majd április 15-én a ferihegyi repülőtéren átadták a fővárosi rendőröknek.

A nyomozók a bankszámlát nyitó 35 éves nagykátai és a 39 éves nigériai férfit pénzmosás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A külföldi férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását – áll a közleményben.

Címkék#pénzmosás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában