Ország-világ

2021.11.03. 09:55

Magas koncentrációban van jelen a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a szennyvíz koronavírus-koncentrációja.

Magas koncentrációban van jelen a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az internetes oldalán.

Azt írták: a 43. héten az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a szennyvíz koronavírus-koncentrációja.

Hozzátették: emelkedő tendencia volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc, Szekszárd és Szombathely mintáiban. Csökkenés egyedül Nyíregyháza szennyvíz-mintájában volt mérhető, a többi város szennyvize stagnál – írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a vizsgált magyarországi települések egyre nagyobb hányadát jellemzi emelkedett víruskoncentráció, a települések zöme mérsékelt, Nyíregyházán pedig alacsony koncentráció volt mérhető.

Az NNK azt kéri: aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

Fotó: https://www.nnk.gov.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában