fenyegetettség

2018.03.26. 13:09

Magára hagyták traumájával a megerőszakolt nőt

Úgy tűnik, Svédországban mindennél fontosabb a migránsok lelki békéje.

Forrás: Twitter

Agnieszka Wisniewska egy lengyel rádiónak, a Radio Szczecinnek beszélt a Svédországban átélt traumájáról.

Elmondása szerint még 2007-ben érkezett a skandináv államba, ugyanis több helyen is azt olvasta, hogy Svédország nagyon családbarát, a gyermekek és a szülők könnyedén boldogulhatnak. Így hát integrálódott, munkát talált, angolul tanult és hétköznapi életet folytatott, ám az idillt megtörte az a nap, amikor arabokkal találkozott – írja a 888.hu.

Bevásároltam. Sötétedett már, mikor hazaindultam. A házamnál láttam, hogy két férfi áll. Fenyegetve éreztem magam, nagyon sok nő fél sötétedés után kimenni az utcára. A férfiak elmentek mellettem, majd megragadták a kabátomat és behurcoltak egy erdőbe – emlékezett vissza a lengyel nő.

Wisniewska bár megpróbált ellenállni, mégis brutálisan megerőszakolták Stockholm külvárosi részén. Ütötték, rúgták, többször megragadták a fejét, hogy beleverjék egy fatörzsbe.

A tett helyszínétől alig néhány száz méterre volt az út, így mikor egy teherautó közeledett, utolsó erejét összeszedve segítségért kiáltott a nő. Ettől megijedtek az arabok és elmenekültek. Ekkor tudta értesíteni a nő a rendőröket. Ők vitték be a kórházba, ahol ellátták sérüléseit. Később a rendőrség felhívta őt telefonon, hogy felvegyék a vallomását, ám mivel a nő nem akarta gyerekei előtt elmesélni a szörnyű esetet, ezért inkább azt mondta, bemegy a rendőrőrsre. Soha nem hívták vissza.

Nem tudtam vallomást tenni. Mindössze egyetlen szemtanú volt, egy lengyel a környékünkről. Őt sem kereste a rendőrség – magyarázta Wisniewska.

Mikor az áldozat felkeresett egy pszichológust, hogy segítsen neki feldolgozni a traumát, azt a választ kapta, hogy „a migránsok is traumákkal küzdenek és ők elsőbbséget élveznek.” 11 hónap után párjával együtt úgy döntöttek, felkeresik a sajtót és beperlik azt a rendelőt, amelyből elutasították a nőt.

Borítókép: Agnieszka Wisniewska, a megerőszakolt lengyel nő

Forrás: Twitter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában