légi baleset

2019.03.10. 13:16

Lezuhant az etiópiai légitársaság utasszállító gépe

A fedélzeten tartózkodó 157 ember közül senki nem élte túl a katasztrófát.

A szerencsétlenül járt gépen 149 utas és 8 fős személyzet tartózkodott, összesen 33 ország állampolgárai voltak. Az eddigi bejelentések szerint az áldozatok között 32 kenyai, 17 etióp és 8 kínai állampolgár van.

Az Ethiopian Airlines Boeing 737-800 MAX típusú gépe Kenya fővárosába, Nairobiba indult Addisz-Abebából. A 302-es számú járat felszállás után hat perccel az etióp fővárostól mintegy 60 kilométerre délkeletre csapódott földnek. Egyelőre nem tudni a vasárnap kora délelőtt, helyi idő szerint háromnegyed kilenc körül bekövetkezett baleset okát.

Abij Ahmed etiópiai kormányfő vasárnap Twitter-üzenetében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

Az Ethiopian Airlines Afrika legnagyobb légitársaságának tartja magát, egyben arra törekszik, hogy a kontinens kapuja legyen a légiközlekedésben. Tavaly több mint tízmillió utast szállított. A legutolsó nagy balesete 2010 januárjában történt, akkor egy, Bejrútból induló repülőgépe zuhant le közvetlenül a felszállás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában