Magyar Értékek Napja

2017.09.09. 19:47

Lezsák Sándor: az értékek őriznek meg minket

Nem mi fogjuk megőrizni a magyarság értékeit, hanem azok őriznek meg minket.

A helyi kisebb és nagyobb településeknek is vonzerőt kell képviselnie, hogy megmaradjanak, megerősödjenek – mondta az Országgyűlés fideszes alelnöke szombaton Budapesten a Magyar Értékek Napja rendezvényen. Hozzátette: tudomásul kell venni, hogy ha nem lakjuk be az országot, akkor majd belakják mások. Az a parlament, az önkormányzatok, és a helyi szervezetek kötelessége, hogy biztosítsák a helyben maradás minden feltételét.

Az Hungarikum Bizottság tagja záróbeszédében hangsúlyozta, kötelességünk, hogy helyzetet teremtsünk az értékeknek, és az azt képviselő embereknek, közösségeknek. Ezt szolgálja a Magyar Értékek Napja is, amelyen „sok-sok kis csoda” vonult fel, amelyek a magyar nemzet életre valóságát is megmutatta.

A minden második évben megtartott Magyar Értékek Napját harmadik alakalommal szervezték meg Budapesten. A Szent István Bazilika előtti téren az ország 19 megyéjéből érkeztek helyi termékeket, szokásokat bemutató delegációk, a színpadon zenés, táncos rendezvények voltak egész nap. A programot koncert zárja a Bazilikában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában