Illegális bevándorlás

2021.12.01. 09:46

Lengyelország meghosszabbította a belépési tilalmat a fehérorosz határon

Lengyelországban érvénybe lépett szerdán a belépési tilalom meghosszabbítása a fehérorosz határtérségben, az intézkedést a belügyminiszter rendelte el március 1-ig a migránsválság miatt.

A kedden a parlamentben sürgősségi eljárásban megszavazott jogszabály alapján kiadott miniszteri rendelet részben helyettesíti a határtérségre vonatkozó rendkívüli állapot intézkedéseit, amelyeket szeptember elején vezettek be. A rendkívüli állapot éppen kedden ért véget.

A belépési tilalom alól most is többféle kivétel van a nem a térségben élők számára is, például szükséges ügyintézés, munkavégzés esetén. Civilek számára viszont tilos a fegyverviselés a határsávban.

Megszabott elvek szerint, a határőrség engedélye alapján dolgozhatnak ezentúl a határ mentén újságírók, őket az eddigi rendkívüli állapot teljesen kizárt onnan.

A Fehéroroszországgal szomszédos európai uniós tagállamok, Lengyelország, Litvánia és Lettország keleti határához hónapok óta érkeznek illegális migránsok. A fehérorosz-lengyel határon a külföldiek többször próbáltak tömegesen átjutni, miközben a közelben lévő fehérorosz fegyveresek részéről egy sor provokáció is történt a lengyel határőrség jelentései szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában