hozzáférés

2019.11.24. 09:14

Lehet, hogy felfüggesztik az iráni vezetők közösségi oldalait

Felszólította a Facebook, az Instagram és a Twitter közösségi portálokat az amerikai külügyminisztérium, hogy függesszék fel az iráni vezetők oldalait, amíg helyre nem állítják az internethozzáférést az országban.

Az irániak több mint egy hete nem férnek hozzá a világhálóhoz a teheráni kormány döntése értelmében, miután heves tüntetések törtek ki több városban a benzinár-emelés november 15-i bejelentése után.

„Ez egy teljesen álszent rendszer. Leállította az internetet, miközben a kormány tovább használja valamennyi oldalát a közösségi portálokon” – mondta a Boombergnek adott, a Twitteren közzétett interjúban Brian Hook, az Egyesült Államok iráni különmegbízottja.

„Felszólítjuk a közösségi portálokat, közöttük a Facebookot, az Instagramot és a Twittert, hogy függesszék fel Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezető, Mohammad Dzsavád Zaríf külügyminiszter és Haszan Róháni elnök oldalait mindaddig, amíg nem adják vissza népüknek az internetet” – mondta a különmegbízott.

Pénteken az Egyesült Államok büntetőintézkedésekkel sújtotta Mohamed-Dzsavád Azari Dzsahromi iráni távközlési minisztert az internetszolgáltatás felfüggesztése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában