Nemzetpolitika

2017.08.26. 12:34

Latorczai Csaba: erkölcsi kötelesség a határon túli magyarok segítése 

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése és támogatása – mondta a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára szombat reggel az MTI-nek. 

Latorczai Csaba a szerbiai Maradék nevű településen részt vett a reformáció 500. évfordulója kapcsán tartott istentiszteleten.

Nem szabad elfelejteni, hogy a határon túl élő magyaroknak az identitásukat sokkal nehezebb környezetben kell megélniük, ők ebben a nehezebb helyzetben vállalják mindennap magyarságukat – tette hozzá. Megjegyezte, hihetetlen nagy erőforrást jelentenek a külhoni magyarok, amivel az összmagyarságnak is tartást és lehetőséget biztosítanak.

Latorczai Csaba szólt arról is, a Szerbiai Református Egyház ünnepségére meghívták Orbán Viktort, de a miniszterelnök személyesen nem tudott jelen lenni, ezért egy üzenetet juttatott el az ott élő magyaroknak. A helyettes államtitkár az üzenetből idézve elmondta, Orbán Viktor köszönetet mondott azért, hogy a szerémségiek őrzik magyarságukat, miközben nemcsak a származásuk, de a vallásuk szerint is szórványban élnek.

(Borítókép: MTI / Komka Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában