Főpolgármester kerestetik

2019.01.07. 13:21

Kudarcba fog fulladni az ellenzéki előválasztás?

Az előválasztásnak nincs bejáratott metódusa, ezért nagy valószínűséggel „totális érdektelenséggel” fogadják a fővárosiak.

Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa szerint kudarcba fog fulladni az ellenzéki előválasztás, amelynek célja az lenne, hogy egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelölt induljon Tarlós István főpolgármesterrel, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

A szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta,

az előválasztásnak nincs bejáratott metódusa, ezért nagy valószínűséggel „totális érdektelenséggel” fogadják a fővárosiak. Hozzátette: az ellenzéki pártok jelöltjei nagyon szűk társadalmi csoporthoz szólnak, emellett városvezetési tapasztalattal sem rendelkeznek.

Az elmúlt hetekben az ellenzéki politikusok gyakran beszéltek arról, hogy „egységben vannak”, de ez nem igaz, hiszen a hírek szerint az európai parlamenti választáson is külön fognak indulni – mondta Deák Dániel.

Úgy vélte, hogy a későbbiekben

az előválasztás kudarca is konfliktusforrás lesz az ellenzéki oldalon. A pártok legalább 100 ezer emberre számítanak, de kizárt, hogy ekkora érdeklődés legyen

- fűzte hozzá.

A PestiSrácok hírösszefoglalója szerint hétfőtől indul az ellenzéki pártok által meghirdetett előválasztás, amelynek célja, hogy megtalálják az egyetlen és legesélyesebb indulót a Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós Istvánnal szemben.

Az első, baloldali fordulóban a szocialista Horváth Csaba csap össze az elvileg eddig Zugló polgármesteri címét betöltő Karácsony Gergellyel, az Együtt vezetőjével szemben. Az esélyesebb jelölt nyár elején mérkőzhet majd meg olyan főpolgármester-aspiránssal, mint a liberális Sermer Ádám, vagy Puzsér Róbert, humorista.

Az első szavazásra január 28. és február 3. között kerül sor, az online résztvevők hétfőtől regisztrálhatnak Budapest 10 kijelölt helyszínén, egészen január 23-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában