önazonosság

2019.05.20. 10:55

Kövér László: A Néppártnak van szüksége a Fideszhez hasonló pártokra

Nem a Fidesznek van szüksége az Európai Néppártra, hanem az Európai Néppártnak lenne szüksége az olyan típusú pártokra, mint a Fidesz – jelentette ki az Országgyűlés elnöke.

Kövér László a Hír TV Bayer show című műsorában beszélt arról, hogy szerinte szükség van azokra a pártokra, amelyek Európa kulturális, morális értékeit még őrzik, hogy megállítsák azt a balratolódást, ami jellemzi a Néppártot, amióta Angela Merkel német kancellár lett.

Bayer Zsolt műsorvezető kérdésére, hogy csökken, vagy növekszik-e annak az esélye, hogy a Fidesz bennmarad-e az Európai Néppártban, Kövér László úgy vélekedett, jelenleg ezt nem lehet megjósolni, hiszen az EP-választás után a mandátumszámok ismeretében derül majd ki, lesz-e a magyar kormánypártnak akkora súlya, hogy a Néppárt balracsúszási folyamata megállítható-e.

Kövér László szerint a Néppártnak olyan pártokra van szüksége, amelyek Európa kulturális, morális, önazonossági karakterét még őrzik a maguk programjában és értékrendjében, valamint szeretnék, ha országuk is megtartaná a nemzeti, keresztény karaktert.

Az Országgyűlés elnöke figyelmeztetett, ha a pártcsalád vezetése ezt nem veszi észre, akkor az Európai Néppárt teljes mértékben el fogja veszíteni jelentőségét.

Kövér László szerint az önazonosság elvesztése, a meghasonlás előbb-utóbb a halálhoz vezet politikai értelemben.

A teljes adást itt megtekinthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában