Járvány

2020.05.12. 21:06

Könnyebb lesz az ingázók élete az osztrák határnál

A Jánossomorja és Andau közötti átkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti átkelő pedig 7 és 19 óra között lesz nyitva.

A koronavírus miatt az elmúlt hetekben minden európai ország korlátozta a személyforgalmat a határain. Természetesen így tettünk mi is minden szomszédunk vonatkozásában, így Ausztria esetében is – írta Szijjártó Péter közösségi oldalán.

Ez komoly nehézségeket okozott azoknak, akiknek a határ túloldalán van a munkahelyük. Nagy István és V. Németh Zsolt képviselőtársaim azzal kerestek meg, hogy

az ingázók életének megkönnyítése érdekében állapodjunk meg az osztrák hatóságokkal a jánossomorjai és az alsószölnöki átkelők megnyitása érdekében.

Hosszú tárgyalásokat követően sikerült megállapodást elérnünk, így képviselőtársaim kérésének megfelelően ingázó honfitársaink holnap reggeltől mindkét településnél átléphetik a határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában