Ország-világ

2021.02.22. 13:18

Kocsis Máté: oltásellenes kampányt folytat a baloldal (videó)

A legjobb megoldás a vakcina, és ezért teljesen érthetetlen, hogy a baloldal az oltásellenes kampányát hova akarja kifuttatni – minderről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt napirend előtti felszólalásában. A baloldal arra buzdít, hogy európai engedély nélküli vakcinával ne oltsanak, miközben Merkely Béla is orosz vakcinával oltotta be magát – erről pedig már Hollik István beszélt

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Itt van a nyakunkon a harmadik hullám, és ha körülnéznek a szomszédos országokban, akkor Szlovákiában külföldi segítséget kértek – mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy itthon is nő az aktív fertőzöttek száma, miközben egyre többen szeretnének szabadabban élni.

„A legjobb megoldás a vakcina, és ezért teljesen érthetetlen, hogy a baloldal az oltásellenes kampányát hova akarja kifuttatni”

– tette hozzá. Kocsis Máté elmondta, hogy a konzultációt a baloldal mindenhol támadja, miközben nagyon fontos témákban mondhatják el az emberek a véleményüket. A Fidesz frakcióvezetője szólt arról is,

hogyha a baloldalon múlna, akkor nem lenne hitelmoratórium, bértámogatás, nem emelkedne a háziorvosok bére, és megszűnne a védekezés minden szabálya.

Nagy kérdés, hogy ezek után milyen alapon támadják a kormány vakcinabeszerzését. Kocsis elmondta, hogy a baloldal fejezze be az oltásellenes kampányát – írja tudósításában az Origo.

Menczer Tamás a válaszában azt mondta, hogy a közös uniós vakcinabeszerzés nem volt rossz ötlet, de elrontották. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szerint még az EB elnöke is beismerte a hibát. A magyar baloldal oltásellenes, és nem kell oltás, mindezt a Momentum szóvivője mondta az egyik kereskedelmi tévében – hívta fel a figyelmet az államtitkár. Ha baloldali vezetése lenne az országnak, akkor nem tennének semmit – mondta Menczer.

„Miért gondolják azt, hogy Magyarország Brüsszel kihelyezett tagozata?”

A magyar kormány ezzel szemben önálló vakcinabeszerzést kezdeményezett. Hangsúlyozta, hogy a magyar orvosok és szakembereknek kötelességük dönteni arról, hogy melyik vakcina a jó, és melyik a rossz.

Ezért folytatja az oltásellenes kampányát a baloldal

A világ lassan egy éve szemben áll egy láthatatlan ellenséggel – mondta Hollik István napirend előtti felszólalásában. A KDNP képviselője szerint a koronavírus elleni leghatásosabb fegyver az oltóanyag. Magyarország élen jár az átoltottság területén az EU-ban, és ez annak köszönhető, hogy a kormány hamar lépett.

„A baloldal az oltásellenes kampányával a járvány elleni védekezést akarják lassítani.”

Csak olyan vakcinával oltanak Magyarországon, amit a szakemberek jóváhagytak – tette hozzá. A baloldal arra buzdít, hogy európai engedély nélküli vakcinával ne oltsanak, miközben Merkely Béla is orosz vakcinával oltotta be magát. A baloldal a védekezés lassításával azt akarja elérni, hogy a kormány politikai károkat szenvedjenek el – mondta Hollik.

Rétvári Bence a válaszában azt mondta, hogy a magyar baloldal az orosz és a kínai vakcina ellen egyetlen érvet hoz fel, mégpedig az, hogy azok honnan származnak. Az Emmi államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy az unióban közel 500 olyan kínai gyógyszer van, amit engedélyeztek, de a baloldal egyik ellen sem emelte fel a szavát.

„Mekkora kétszínűség ez?”

Amikor nem támogatják a veszélyhelyzet meghosszabbítását, akkor nem támogatták a hitlemoratóriumot és a bértámogatást – így reagált a Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. Dömötör elmondta, hogy Borsodban 17-ről 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, míg a nettó jövedelem közel megduplázódott, míg a bűnözési ráta is jelentősen csökkent.

„Önök egy olyan párttal kötött koalíciót, akik elkobzott villában élnek és súlyos megszorításokkal kezelték félre a válságot”

– tette hozzá. Az államtitkár szólt arról is, hogy nem tud annyi párizsit enni, vagy krumplit lóbálni, hogy elfedjék azt, hogy elszegődtek egy baloldali milliárdos szolgálatába.

A baloldalra nem lehet számítani a védekezésben

Nagyon kínos magyarázkodás ez az ellenzéknek, hogy ismételten nem támogatják, hogy a kormány gyorsan tudjon lépni a koronavírus-járványban – így reagált Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Harangozó Tamás (MSZP) felszólalására.

„Korábban sem számíthattunk a baloldali pártokra a védekezésben, mert Önök a saját választási harcaival vannak elfoglalva.”

Nem támogatják a tízmillió forintos hitelt, a 25 év alattiak személyi-jövedelemadó-mentességét, és a 13. havi visszaépítését sem – tette hozzá.

„A baloldal arra játszik, ha a járványnak súlyosabbak lesznek a következményei, akkor könnyebben tudnak hatalomra kerülnek, ezért nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és ezért oltásellenesek.”

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy aki többféle vakcinát szerez, az hamarabb gyűri le a járványt.

„Már érthető, miért hagyta ott Önöket Schiffer András”

A bizalomra épül fel a társadalom, de ezt Önnek nem kell értenie – így reagált Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Csárdi Antal (LMP) felszólalására.

„Ennyi sületlenséget összehordani, amit most állított annak fényében teljesen érthető, hogy Schiffer András, miért hagyta ott magukat”

tette hozzá. Amíg Önök eltűrik Korózs Lajos bizottsági elnökségét, addig semmi alapjuk nincsen arra, hogy Kósa Lajost támadják – hívta fel a figyelmet a politikus. Völner Pál szerint a kormányzatnak semmi köze nincsen ahhoz, hogy a rendőrség éppen milyen eljárásokban nyomoz.

Most az egyetemeket támadja az ellenzék

„Ön mára teljesen elszakadt a tényektől, és gyurcsányi mélységekbe süllyedt, mert korábban nem volt szokás büntetőjogi dolgokkal fenyegetőzni”

mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára Mellár Tamás (Párbeszéd) felszólalására. Ön azokat segíti vissza a hatalomba, akik fizetőssé tették a felsőoktatást – tette hozzá.

„2010 óta a baloldal rossz örökségét próbálja a jelenlegi kormány felszámolni.”

A modellváltás révén jobb minőségű képzés lesz, és azt a diákok jobban tudják majd használni a munkaerőpiacon – mondta Schanda. Aki a modellváltást támadja, az nem a kormányt támadja, hanem azokat az egyetemeket, akik egyébként is szerették volna a modellváltást – hangsúlyozta az államtitkár.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában