22 milliárdos kárt okoznak

2018.07.06. 17:55

Kitiltotta a strandokról a migráns árusokat az olasz belügyminiszter

Matteo Salvini biztonságos tengerpart névvel rendelt el hatósági fellépést a legkülönbözőbb használati cikkeket és szolgáltatásokat áruló bevándorlókkal szemben.

A római belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón Salvini kijelentette: azoknak az olaszoknak, akik szerencsések és a napernyők alatt pihenhetnek, joguk van, hogy ezt biztonságban tegyék.

A belügyminiszteri rendelet szerint idén nyáron az olaszországi tengerpartokat tüzetes ellenőrzésnek vetik alá a strandokon mozgóárusként tartózkodó bevándorlók eltávolítására. A helyi rendőrségek feladata lesz a tengerparti járőrszolgálat megerősítése. Ehhez a belügyminisztérium a dél-olaszországi szervezett bűnözéstől lefoglalt forrásokat használja fel.

Azokról a bevándorlókról van szó, akik az olaszországi strandokon a legkülönbözőbb strandcikkeket cipelik magukkal és árusítják: a bizsuktól a napszemüvegeken át a labdákig és a fürdőruhákig, sőt élelmiszerig. Van közöttük észak-afrikai, közép-afrikai és ázsiai származású is. Szolgáltatásként tetoválást és frizurakészítést, valamint kínai masszázst is ajánlanak. Közismerten „vu' comprának” nevezik őket olaszul, mivel ezt a mondatot (akarsz vásárolni?) ismétlik folyamatosan, miközben portékájukat kínálják.

A hatályos olasz törvények szerint az árusok, mivel feketén végzik tevékenységüket, 100 eurótól 7 ezer euróig terjedő bírsággal büntethetők az áru lefoglalásával, ezt azonban a hatóságok eddig ritkán hajtották végre. Matteo Salvini most felszólította a tengerparti önkormányzatok polgármestereit és a helyi kereskedőket is, hogy aktívan tegyenek a migránsok eltávolításáért.

A Confesercenti olasz kereskedelmi, idegenforgalmi és szolgáltatási szövetség üdvözölte a belügyminiszteri intézkedést, hangsúlyozva, hogy az érintett ágazatokban Olaszországban mintegy 100 ezer bevándorló dolgozik feketén, 22 milliárd euró forgalomtól fosztva meg a törvényesen ugyanezen a területen dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában