Tűz

2021.04.06. 09:46

Eloltották a nádtüzet a Kis-Balaton térségében

Eloltották a tűzoltók a Kis-Balaton térségében mintegy kétszáz hektáron égő nádast – közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedd délben.

A hajnalban Sármellék és Fenékpuszta között, a 76-os főút mellett, nehezen megközelíthető, lápos területen kigyulladt nádas oltásán keszthelyi, pacsai, zalakarosi és marcali hivatásos tűzoltók dolgoztak. A lángokat a délelőtti órákra sikerült megfékezni, a helyszínen már csak az utómunkálatokat végzik.

Korábban írtuk:

Mintegy harminc hektáros területen ég hajnal óta a nádas Sármellék külterületén, a 76-os főút mellett – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden.

Kósi Zsolt elmondta: a Kis-Balaton térségében lévő nagy kiterjedésű, nehezen megközelíthető területen a keszthelyi, a pacsai, a zalakarosi és a marcali hivatásos tűzoltók próbálják megfékezni a lángokat, a tűz lakóépületeket nem veszélyeztet.

Az oltási munkálatokhoz egy speciális kialakítású, mocsárjáró járművet is bevetettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában