előrelépés

2019.12.13. 06:58

Kinevezték Ausztrália első női főkémjét

Az Ausztrál Jelhírszerző Igazgatóság feladata külföldi elektronikus kommunikációs jelek elfogása, megfejtése és elemzése.

Scott Morrison konzervatív miniszterelnök pénteken Rachel Noble-t bízta meg az Ausztrál Jelhírszerző Igazgatóság (ASD) vezetésével. Az ASD feladata külföldi elektronikus kommunikációs jelek elfogása, megfejtése és elemzése.

Noble „kinevezése erre a vezetői posztra jelentős előrelépés a nemzetbiztonsági szektorban dolgozó nők számára, és gratulálunk hozzá” – tudatta közös közleményében Morrison és Linda Reynolds ausztrál védelmi miniszter.

Noble februárban veszi át hivatalosan az ASD vezetését. Ez az a szervezet, amely márciusban megállapította, hogy a kínai belbiztonsági minisztérium áll az ausztrál parlament és politikai pártok ellen indított kibertámadás mögött. Az erről szóló jelentést azonban hivatalosan nem tették közzé. Kína tagadja érintettségét az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában