noszvaj

2019.03.06. 06:20

Kigyulladt egy idősek otthona, 65 embert menekítettek ki

Öten sérültek meg könnyebben, a tüzet szerda délelőttre eloltották.

Tűz ütött ki egy noszvaji idősotthonban kedd éjjel, összesen 65 embert ki kellett menekíteni – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők.

A Heves megyei település külterületén lévő háromszáz négyzetméteres épület teljes tetőszerkezete lángra kapott.

A tűzoltók Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból, Pétervásáráról, Mezőcsátról érkeztek nagy erőkkel, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megfékezzék a tüzet. A lángokat négy vízsugárral határolták körül. Az otthonban dolgozók már az egységek kiérkezése előtt megkezdték az ott élők kimentését, amelyet a tűzoltók fejeztek be.

A tüzet eloltották, de az utómunkák még tartanak – közölte szerda délelőtt a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A szóvivő tájékoztatása szerint az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz a mintegy 500 négyzetméter alapterületű épületnek csak egy részét érintette, ezek a helyiségek azonban lakhatatlanná váltak.

Az utómunkák befejezését követően helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére.

A Kincses Sziget Gondozási Központ 101 lakójának folyamatos ellátása biztosított: az érintett épületrészből kimenekített embereket átmenetileg a komplexum oktató- és imatermében, valamint szállásain helyezik el – közölte szerda délután az intézményt fenntartó Medicin-Liget Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában