tűz

2020.10.07. 17:38

Kigyulladt az orosz hadsereg lőszerraktára Rjazany közelében

A helyszínen a TASZSZ jelentése szerint tíz másodpercenként robbannak fel tüzérségi lövedékek, a repeszek pedig három kilométerre is elszállnak.

Kigyulladt szerdán az orosz hadsereg egy lőszerraktára a Rjazanyhoz közeli Zseltuhino községben, a balesetben a hivatalos adatok szerint eddig két ember sebesült meg.

A helyszínen a TASZSZ jelentése szerint tíz másodpercenként robbannak fel tüzérségi lövedékek, a repeszek pedig három kilométerre is elszállnak. A lökéshullám és a szanaszét repülő törmelék több tucatnyi lakóház ablakait betörte.

A balesetet az okozta, hogy a környék füves területén tűz keletkezett, és az erős szélben a csapatalegység tűzoltói nem tudták megakadályozni, hogy lángok átterjedjenek a katonai objektumra.

A raktárból és könyékéről evakuálták a katonákat. A környező falvakból is kitelepítettek több mint 1600 embert.

Az oltásban több tucatnyi tűzoltó és katona mellet, két tűzoltótank és több páncélozott autó vesz rész. A helyszínre vezényeltek egy tűzoltóvonatot, valamit készültségbe helyeztek egy Il-76-os repülőgépet és két Mi-8-as helikoptert, s a tervek szerint robotokat is bevetnek majd a tűz megfékezésére.

A rendkívüli helyzetek minisztere, Jevgenyij Zinyicsev a helyszínre utazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában