Járvány

2020.04.18. 22:50

Kezdenek megtelni Brazília kórházai

Brazíliában eddig 33 682 ember kapta el az új koronavírust, és 2141-en haltak bele a fertőzésbe.

Brazíliában a kórházak kezdenek teljesítőképességük határára érni, miközben az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma tovább emelkedik – jelentette szombaton a G1 című helyi hírportál.

A lap beszámolója szerint Sao Paulo államban öt kórház intenzív osztályán már egyáltalán nincs férőhely, és hasonló a helyzet Rio de Janeiro négy legnagyobb kórházában is. Fortalezában pedig kétszeresére nőtt azoknak a száma, akiket lélegeztetőgép tart életben. Az Amazonas esőerdejében található Manaus egyik nagyobb kórháza előtt egy hűtőkamion parkol, amelyben holttesteket tárolnak.

Brazíliában eddig 33 682 ember kapta el az új koronavírust, és 2141-en haltak bele a fertőzésbe. Miközben több állam kormányzója korlátozó intézkedéseket vezetett be, Jair Bolsonaro brazil elnök ezeket túlzónak tartja, és azt szorgalmazza, hogy az élet minél előbb térjen vissza a normális kerékvágásba, mert ezek a korlátozások kárt okoznak a gazdaságnak. A járvány kezelésével kapcsolatos nézeteltérés miatt a szigorú korlátozásokat szorgalmazó egészségügyi miniszterét is leváltotta a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában