bandaháború?

2018.06.19. 09:32

Ketten meghaltak a malmői lövöldözés sebesültjei közül

A rendőrség honlapjára feltett keddi közlemény szerint egy 18 éves fiatalember és egy 29 éves férfi életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Forrás: mti

A kórházban életét vesztette két fiatal a svédországi Malmőben történt hétfő esti lövöldözés sebesültjei közül – közölte hajnalban a helyi rendőrség.

A korábbi médiabeszámolók öt sebesültről szóltak.

A Malmö központjában történt lövöldözésről a svéd hatóságok kijelentették, hogy nem terrorcselekmény történt, a lakosságnak nincs mitől tartania.

Az Aftonbladet című napilap úgy értesült, hogy az incidens egy rendőrőrs közelében történt, így a rendőrök gyorsan kiértek a helyszínre. Szemtanúk az újságnak arról számoltak be, hogy 15-20 lövést hallottak. A híradások szerint a rendőrség szemtanúkat kérdezett ki a helyszín lezárását követően.

Az AP amerikai hírügynökség szerint az utóbbi években helyi bandák viszálykodnak egymással a befolyásért és területért a nagyobb svéd városokban.

Borítókép: Svéd rendőrök helyszínelnek Malmö belvárosában, ahol lövöldözés történt egy rendőrőrs közelében 2018. június 18-án

MTI / AP / TT / Johan Nilsson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában