Terror

2019.03.23. 11:20

Két robbanás is történt egy rendezvényen Afganisztánban

A merénylet szombaton a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, Laskargáh városban történt, a detonációkban négy ember meghalt és többen megsebesültek, köztük a tartományi kormányzó – közölték biztonsági és kórházi források.

Éppen a földművesek napja alkalmából tartottak ünnepséget egy stadionnál, ahol mintegy ezer ember volt jelen, amikor a két robbanószerkezet működésbe lépett. Az első becslések szerint több mint harminc ember sebesült meg, a kormányzó könnyebb sérüléseket szenvedett.

Csütörtökön Kabulban történt több robbanás a perzsa újév alkalmából tartott ünnepségeken. Ezekben a támadásokban, amelyek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett, hat ember halt meg és 23 megsebesült.

A noruz perzsa fesztivált ugyan széles körben ünnepelik Afganisztánban, de a szélsőséges iszlamisták szerint megtartása ellentétes az iszlám tanításaival.

Laskargáh városban, az ópiumtermesztésről hírhedt Hilmend tartomány székhelyén éppen egy évvel ezelőtt robbant fel egy autóba rejtett pokolgép. A robbanásban 14 ember vesztette életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában