Járvány

2021.07.23. 19:42

Két hónapos csúcsot döntött az újonnan fertőzöttek száma Törökországban

Két hónapos csúcsot döntött a koronavírussal egy nap alatt újonnan fertőzöttek száma Törökországban csütörtökre: 9586 esetet jegyeztek fel – adta hírül a török egészségügyi minisztérium.

Május harmadik hete óta nem volt ilyen magas a szám. Az utóbbi hét nap átlaga nyolcezer koronavírus-fertőzés fölött van.

A ragály miatt 52-en haltak meg szerdáról csütörtökre. A 84 millió lakosú Törökországban eddig 50 761-en vesztették életüket a járvány okán.

Egészségügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy tovább erősödhet a járvány részben a korábbiaknál is agresszívebben fertőző, indiai eredetű, úgynevezett delta vírusvariáns miatt, továbbá, mert sokan nyaralnak a tengerpartokon nemigen törődve a fertőzés veszélyével: nem hordanak maszkot és nem tartják egymástól a védőtávolságot. Mindezek ellenére Törökország bátorítja a külföldi turistákat, hogy nyaraljanak területén, holott a vírus behurcolásának eshetősége is veszélyességi tényező.

A török lakosságnak eddig mindössze a 26 százalékát oltották be teljesen koronavírus-fertőzés ellen, egy részüket kínai Sinovac vakcinával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában