elfogatóparancs

2020.10.06. 14:48

Két férfit keres a rendőrség emberrablás miatt (képek)

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség két férfi ellen, aki egy nyáron történt emberrablásban vett részt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden.

A közlemény szerint az emberrablók – akik közül négy feltételezett elkövetőt a budapesti nyomozók júliusban elfogtak – egy férfit hurcoltak el otthonából, majd összeverték, és szabadon engedéséért 20 milliós váltságdíjat követeltek – írják a police.hu oldalon.

Az ügy miatt most elfogatóparancsot adtak ki a 47 éves Vujkov Ákos és a 40 éves Bereczki Zoltán Róbert ellen.

Vujkov Ákos / Police.hu

Kifejtetté: július 6-án délelőtt az emberrablók megjelentek egy 44 éves férfi XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték.

Bereczki Zoltán Róbert / Police.hu

A férfinak a műhelyben – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát, ezután baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek rá,

így eltört a kulcscsontja, az arccsontja és a testén számos zúzódás keletkezett.

A gyanú szerint az emberrablók a férfit

azzal fenyegették meg, hogy ha nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak;

végül a férfitől nem sikerült pénzt szerezniük és másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték.

A BRFK azt kéri, hogy aki Vujkov Ákos vagy Bereczki Zoltán Róbert tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik – akár névtelensége megőrzése mellett -, tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában