Illegális bevándorlás

2021.01.20. 16:20

Két év felfüggesztett börtönre ítéltek két román embercsempészt

A bíróság a két férfit öt évre kiutasította Magyarország területéről.

A Dunaújvárosi Járásbíróság jogerősen két év – végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt két román férfit, aki tavaly december 18-án 15 afgán és 11 szír állampolgárt próbált a határon átcsempészni.

A Fejér Megyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a bíróság a két férfit öt évre kiutasította Magyarország területéről.

A nyomozás adatai szerint az egyik férfi a szerb határnál felvette gépjárművébe a Magyarország területére illegálisan érkező külföldieket, majd a migránsokkal a rakterében elindult az osztrák határ felé. Társa eközben egy másik gépkocsiban felvezetőként haladt előtte azért, hogy rendőrségi gépjármű észlelése esetén, telefonon jelezzen neki.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a menekülteket szállító gépjárművet az M6-os autópálya 70-es kilométerénél ellenőrizték, így a bűncselekményt leleplezték, míg a felvezető autóval közlekedő gyanúsítottat az ártándi közúti határátkelőhelyen fogták el.

Az illegális bevándorlók a célállomásra történő eljuttatás érdekében fejenként 5-7 ezer eurót helyeztek letétbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában