Ország-világ

2021.01.23. 13:54

Kásler Miklós a szerb egészségügyi miniszterrel egyeztetett telefonon

Szerbiában is zajlik már az emberek oltása az általuk korábban megrendelt, és a szakhatóság által ideiglenes engedélyezett, kínai vakcinával – ismertette közösségi oldalán Kásler Miklós.

„Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszterrel telefonon egyeztettünk országaink járványügyi helyzetéről” – írta a Facebookon Kásler Miklós szombaton.

„Ehhez, szerb kollégám elmondása szerint, a kínai partnerek valamennyi szükséges dokumentációt a rendelkezésükre bocsátottak előzetesen, a beoltottak tekintetében pedig jó tapasztalatokkal rendelkeznek. Déli szomszédaink elégedettségét jól mutatja, hogy légi hidat hoztak létre a vakcinaellátás biztosítása érdekében és elkötelezettek újabb oltóanyag-szállítmányok beszerzése mellett” – jegyzi meg a magyar egészségügyi miniszter.

„Országaink közös vonása ugyanakkor, hogy a járványügyi korlátozások lazításához, feloldásához mielőbb rendelkezésünkre kell álljon a szükséges oltóanyag mennyiség, ezért valamennyi garantáltan hatásos és biztonságos vakcina tekintetében nyitottak vagyunk” – tette hozzá Kásler Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában