Járvány

2021.09.14. 17:12

Karanténba vonul Putyin

Karanténba vonul Vlagyimir Putyin orosz elnök a környezetében történt koronavírusos esetek miatt – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

A közlemény szerint az orosz államfő Emomalii Rahmon tádzsik elnökkel telefonon folytatott megbeszélésén jelentette be ezt.

„Vlagyimir Putyin közölte, hogy a környezetében kimutatott koronavírusos megbetegedések miatt bizonyos ideig be kell tartania az önkéntes elszigeteltség szabályait”

– állt a közleményben.

A Kreml szerint Putyin emiatt videólinken keresztül vesz majd részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) e heti dusanbei csúcsértekezletén.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy Putyin teljesen egészséges, és a karanténba vonulás nem befolyásolja munkaintenzitását.

Az elnöki sajtószolgálat vezetője hozzátette, hogy a Kreml majd később közli, hogy személyesen voksol-e majd az államfő a péntektől vasárnapig tartó parlamenti és helyhatósági választásokon.

Putyin az önkéntes karanténba vonulásának lehetőségéről hétfőn tett először említést, amikor a tokiói paralimpián eredményesen szerepelt sportolókat fogadott a Kremlben. Közölte, hogy a környezetében sokan megbetegedtek, ezért – mint fogalmazott – „hamarosan nekem magamnak karanténba kell (mennem)”. Ezt követően a nap folyamán Nyizsnyij Novgorod megyében még megtekintette a Zapad-2021 hadgyakorlat fő szakaszát, majd Moszkvába visszatérve fogadta Bassár el-Aszad szíriai elnököt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában