MÁV-Start

2019.05.15. 12:34

Jelentősen csökkent a kalauzok elleni támadások száma

Több mint negyedével csökkent a MÁV-Start jegyvizsgálói ellen elkövetett támadások száma: idén április végéig 24, tavaly, az év hasonló időszakában 33 esetben ért inzultus kalauzt – közölte a személyszállító vasúttársaság szerdán.

Közleményük szerint

az idei 24 esetből tizenegy fajult tettlegességig, ebből egy nyolc napon túli sérüléssel járt.

Hétszer fordult elő tettleges becsületsértés, hatszor verbális agresszió, fenyegetés áldozatai voltak a jegyvizsgálók. Cegléd és Szolnok között öt, a szobi, az újszászi vonalon, valamint Cegléd és Szeged között három-három, a veresegyházi vonalon két bántalmazás fordult elő.

A vasúttársaság hangsúlyozta: mindent megtesz a jegyellenőrök biztonságának garantálásáért. A MÁV-Start számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt ki és biztonságtechnikai beruházásokat valósított meg.

Évente csaknem 80 ezer vonatot vagyonőrök, 14 ezret pedig rendőrök kísérnek

- idézték fel.

Hozzátették:

a jegyvizsgálók védelmében a jegyellenőrző készülék segélykérő funkcióval bővült,

amelynek segítségével gyorsan tudják riasztani a vonaton utazó vagyonőrt, a többi jegyvizsgálót, a mozdonyvezetőt vagy az üzemirányítókat.

Kitértek arra is, hogy az utasok és vagyontárgyaik védelme érdekében március végétől testkamerát viselnek a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók. Újabb testkamerákat is beszereznek majd – írták -, azokat várhatóan ősztől kapják meg a jegyvizsgálók Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában