Járvány

2021.07.21. 13:33

Izraelben meredeken növekszik az újonnan fertőzöttek száma

A súlyos betegek száma csak lassan növekszik az átoltottságnak köszönhetően.

Izraelben meredeken emelkedik a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma, de a súlyos betegek száma csak lassan növekszik az átoltottságnak köszönhetően – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Kedden rekordmagas, 1411 új vírushordozót azonosítottak a koronavírus-járvány negyedik, delta változat jellemezte hullámában közel 90 ezer teszt elvégzésével, ez 1,76 százalékos arányt jelent. Legutóbb március közepén mértek ilyen magas számot a harmadik hullám idején.

Összesen 8993 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja, azonban továbbra is csak 140-en kerültek kórházba közülük, meglehetősen csekély számú, 63 a súlyos beteg, és csak 12-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére.

Az új fertőzöttek közül 150-en külföldről tértek vissza az utóbbi tíz napban, 130-an olyan országokból, melyekbe eddig nem korlátozták a beutazást. Harmincöten Görögországból, 15-en az Egyesült Államokból, 15-en Ciprusról, 12-en Törökországból, tízen Grúziából, öten az Egyesült Királyságból, négyen Olaszországból, hárman Németországból és Bulgáriából, ketten-ketten pedig Peruból, Franciaországból, Magyarországról, Hollandiából, Tanzániából, Ukrajnából és Egyiptomból tértek haza.

Tizennégyen már tiltott országokból érkeztek, közülük heten Üzbegisztánból, négyen Oroszországból, és egy utas Brazíliából. Nyolcan pedig „erősen nem ajánlott helyekről” térek haza: heten Spanyolországból és egy ember Kirgizisztánból landolt Tel-Avivban.

Szerdán lép életbe a szórakozóhelyek látogatását és a tömeges családi rendezvények megtartását szabályozó „örömcímke” alkalmazása. Ez alapján a több mint 100 főt fogadni tudó zárt térbe csak 72 óránál frissebb negatív koronateszttel vagy oltással védve vagy felgyógyulás után lehet belépni, és maszkot kell hordani, amit csak az étkezés és az ivás idején lehet levenni.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából eddig 5 749 420, tizenkét évesnél idősebbet már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinájával. Ez az ország lakosságának 61,83 százaléka. A pandémia megjelenése óta 854 981 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6452-en haltak meg Izraelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában