incidens

2020.07.05. 15:56

Ismét rakétát lőttek ki a bagdadi zöld zónára

Egy lakóépületet talált el, ahol egy gyerek megsérült.

Ismét rakétát lőttek ki Bagdad szigorúan őrzött zöld zónájára, ahol az amerikai nagykövetség is található, de a rakéta célt tévesztett, egy lakóépületet talált el, ahol egy gyerek megsérült – tudatta vasárnap az iraki hadsereg.

Az amerikai követséget újonnan felszerelt rakétaelhárító rendszer védi, amely valószínűleg megsemmisítette volna a rakétát – közölték iraki illetékesek. Az elmúlt hónapokban főleg síita fegyveresek több rakétával is célba vették az amerikai követséget és az Irakban állomásozó amerikai katonákat.

A rakétát Bagdad Ali al-Száleh nevű negyedéből lőttek ki, és egy tévéállomáshoz közel csapódott egy lakóházba, ahol egy gyerek fejsérüléseket szenvedett. Az iraki hadsereg tájékoztatása szerint Umm al-Azám kerületben sikerült meghiúsítaniuk egy hasonló támadást, amely a Camp Taji kiképzőközpont ellen irányult, ahol amerikai katonák képeznek ki helyi erőket.

Márciusban két amerikai és egy brit katona meghalt, mert rakétatámadás érte a támaszpontot.

Az amerikai érdekeltségek elleni támadások január óta szaporodtak meg látványosan, amikor az Egyesült Államok Irakban meggyilkolta az iráni Forradalmi Gárda Kudsz Hadtest nevű különleges egységének vezetőjét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában