megoldódott

2019.09.10. 12:34

Ismét működik a MÁV online és az automatás jegyvásárlása

A vasúttársaság nem bírságolja meg azokat az utasokat, akik a műszaki hiba miatt nem tudtak érvényes jeggyel utazni.

Megjavították a MÁV-START internetes és automatás jegyvásárlási rendszerét, amely kedd reggel óta az adatbáziskezelő-rendszer leállása miatt nem működött. A vasúttársaság nem bírságolja meg azokat az utasokat, akik a műszaki hiba miatt nem tudtak érvényes jeggyel utazni – közölte a Mávinform.

Közleményük szerint a rendszerleállás miatt átmenetileg sem a jegykiadó automatákból, sem az internetes jegyvásárlási rendszerből nem lehetett menetjegyet váltani. A korábban megvásárolt jegyeket pedig nem lehetett átvenni az automatákból.

Közölték: amennyiben az utasok az automatás, illetve az internetes jegyváltás meghibásodása miatt nem tudták átvenni menetjegyüket, az utazásuk megkezdésétől számított 15 napon belül, utólag igazolhatják az érvényes menetjegy meglétét. Ehhez a vonaton a jegyvizsgálók által kiállított jegyzőkönyv, úgynevezett utasleadási lap sorszámát és a vásárlási azonosító adataikat (felhasználói név, jegyvásárlás időpontja) kell elküldeni az ügyfélszolgálat elérhetőségeinek egyikére.

Az utasok a menetjegyüket a jegypénztárakban, valamint a MÁV mobilalkalmazás segítségével vásárolhatták meg. Az alkalmazással váltott jegyet okostelefonon is be lehet mutatni a vonatokon a jegyvizsgálóknak. A hiba helyreállításáig az utasok a vonatokon is pótdíjmentesen vehették meg a menetjegyüket – írta a MÁV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában