Közel-Kelet

2019.01.21. 06:33

Iráni célpontokat támad az izraeli hadsereg Szíriában

A bejelentést maguk az izraeliek tették hétfőre virradóra, egyben óva intették Damaszkuszt attól, hogy megtámadja Izrael területét vagy haderejét.

Az izraeli hadsereg szűkszavú, részleteket mellőző közleménye szerint a hadsereg az al-Kudsz iráni elitegység célpontjaira mér csapásokat. Hírügynökségek ezzel összefüggésben arra hívják fel a figyelmet: ritkán fordul elő, hogy Izrael hivatalosan tájékoztat a Szíria területén végrehajtott légicsapásairól.

Szemtanúk szerint Damaszkuszban hétfőre virradóra több erős robbanás történt. A SANA szíriai hírügynökség pedig beszámolt arról, hogy a szíriai légvédelem megsemmisített több ellenséges célpontot.

Az orosz védelmi minisztérium előző nap, vasárnap délután azt közölte, hogy a szíriai légvédelem orosz gyártmányú fegyverekkel hét izraeli rakétát semmisített meg a Damaszkusztól délkeletre lévő Divali nemzetközi repülőtérnél. Ezután pedig az izraeli légvédelem a Golán-fennsíkon megsemmisített egy Szíria területéről kilőtt rakétát.

Izrael az elmúlt hónapokban sokszor hajtott végre légicsapásokat iráni célpontok ellen Szíriában. Oroszország tavaly szeptemberben Sz-300-as légvédelmi rendszerrel látta el Damaszkuszt, miután Szíria légvédelme izraeli légitámadás közben lelőtt egy orosz felderítő gépet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában