Ország-világ

2021.03.15. 19:42

Indul az újabb 100 ezer adag Sinopharm-vakcináért a magyar szállítógép Kínába

Magyarország a keleti vakcináknak köszönhetően lépett előre a második helyre Európában a lakosságarányos oltási sorrendben.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

A gép indulásáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be közösségi oldalán. A miniszter kifejtette: az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat Magyarországon, hogy létszámarányos összehasonlításban a második helyre léptünk előre az Európai Unióban.

A Kínából rendelt oltóanyagból az első 1 millió darab már a szállítási határidő előtt 20 nappal megérkezett.

A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig leszerződött mennyiség szállítását is.

Hozzátette: néhány órán belül indul a szállítógépünk, hogy szerdára 100 ezer adag újabb oltóanyaggal térjen vissza Budapestre.

Csak a tények kedvéért:

ez a 100 ezer oltóanyag a szerződésben rögzített határidő előtt 43 nappal kerül leszállításra

– tette hozzá.

A miniszter néhány órája Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel való tárgyalását követően arról is beszámolt: a soron következő ütemben 480 ezer Szputnyik oltóanyag is érkezik Magyarországra, az ezen felüli márciusi szállításokat a következő napokban pontosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában