értékelés

2018.05.24. 11:06

Így gondolkodnak olvasóink Zara, a szurikáta haláláról

Az egész országban közbeszéd témája lett Zara, a vemhes szurikáta halála. A kecskeméti vadasparkban egy kisgyerek úgy a földre dobta, hogy az állat aortarepedésben kimúlt. Olvasóink véleményére voltunk kíváncsiak, miként látják az ügyet, szerintük kinek a hibájából történhetett a ragadozó pusztulása.

Talán nincs is olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna a Kecskeméti Vadaskertben történt esetről. Sokan sokféleképpen vélekedtek a közösségi oldalakon is, illetve olvasóink is igen megosztott véleménnyel vannak az esetről.

Vannak, akik a gyereket hibáztatják, de akadnak olyanok is, akik az állatkertet vélik felelősnek az esetért. De lássuk a számokat!

[eweb-voting id="1317433"]

Matematikai többségben azok az olvasóink vannak (33%), akik szerint a kisdiáknak nem kellett volna a kerítésen belülre nyúlkálnia. Való igaz: ha nincs fizikai kontaktus, a baj minden bizonnyal elmarad.

Kicsit kevesebben (28%) úgy gondolják, hogy a szülök felelőssége is benne van a dologban, mert gyermekük számára nem sikerült elég tudatosan megtanítani a természet szeretetét, tiszteletét.

A fenti válasszal holtversenyben vannak azok a válaszadók (28%), akik az állatkertet hibáztatják a szurikáta haláláért, szerintük az intézménynek kellett volna jobban ügyelnie a biztonságra.

A legkevesebben pedig azok vannak (11%), akik a tanárok felelősségét vélik felfedezni az eset kapcsán.

Ahogy a fenti számok is bizonyítják, nehéz egyértelműen eldönteni, hogy hol csúszhatott hiba a rendszerbe, amely a kisállat ilyen értelmetlen halálához vezetett. Ami biztos, hogy a bűnbakkeresés nem fogja visszahozni a vemhes állatot és annak kicsinyeit. Bízzunk benne, hogy a szomorú esetből okultak az érintettek, akik bizonyára életük végéig sem fogják elfelejteni a történteket.

" />

Borítókép: baon.hu / Bús Csaba

Címkék#szavazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában