próbálkoznak

2019.11.30. 09:18

Így akarnak Magyarországra jutni a migránsok (videó)

Földön, vízen és a föld alatt is próbálnak migránsok illegálisan Magyarországra jutni.

A magyar rendőrség videón gyűjtötte össze, hogyan akadályozzák meg az illegális belépéseket – írja a V4NA.

100 illegális bevándorlót tartóztattak fel Magyarország területén pénteken – közölte a magyar rendőrség. A migránsokat átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron, 12 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben, további 39 határsértőt fogtak el, egy személy ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba – írja a rendőrség közleménye.

Felidézik, ástak már alagutat a biztonsági határzár alatt, több esetben megrongálták a kerítést, és rendszeresen megpróbáltak átmászni rajta. Az államhatár őrizete kizárólag műszaki-technikai eszközökkel nem megoldható; szükséges a folyamatos élőerős szolgálat, valamint a megfelelő jogszabályi háttér

- írják.

Közölték, a magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított eszközökkel továbbra is garantálja Magyarország és az Európai Unió külső határainak védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában