vállalhatatlan

2020.09.15. 09:07

Igazi családi biznisz lehet az egri médiacégből

A kormánypártok figyelmeztetnek: botrányt botrányra halmoz a város balliberális vezetése.

Az Eger Média új ügyvezetője, Scrob Andrea párja és édesapja is a balliberális vezetésű hevesi megyeszékhelyen kaphatott állást, illetve fontos pozíciót – írja a Magyar Nemzet az Egerhírek.hu értesülései alapján.

A hírportál megírta azt is: a cégvezető meglehetősen sok közpénzbe kerülhet a városnak, Scrob Andrea ugyanis a reklámbevételek egy jelentős részét is megkaphatja. Az egri Fidesz–KDNP szerint ha hírek igazak, akkor annak személyi következményekkel kell járnia.

Vállalhatatlan, ami a balliberális vezetésű egri városházán folyik, az újabb botrányos történetek is azt bizonyítják, hogy pénz van az önkormányzatnál, csak nem arra költik, amire kellene – így reagált Oroján Sándor egri Fidesz–KDNP-s frakcióvezető az Egerhírek.hu hírportálon megjelent cikkre. Az internetes oldalon a helyi médiacégről írnak, többek között arról, hogy a Média Eger új ügyvezetője, Scrob Andrea sokba kerül a városnak. Rámutattak arra, hogy a cégvezető pontos fizetését nem tudják, de a Média Egertől kiszivárgott információk alapján azt írták:

Scrob Andrea a bére mellett felmarkolhatja a céghez befolyó összes reklámbevétel húsz százalékát is.

Kitértek arra is, hogy Scrob Andrea – belső informá­ciók szerint – Egerbe érkezésekor még a Servita udvarházban kaphatott lakhatásra egy apartmant az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (Evat) Zrt.-től, most pedig már átköltözött a kizárólag az ő igényei alapján felújított, szintén evatos lakásba. Az Egerhírek.hu szerint kérdéses, fizet-e Scrob Andrea a lakás használatáért, és ha igen, akkor mennyit.

Az internetes hírportál arról is írt, hogy új operatőrrel bővült a Média Eger csapata: a szakember nem más, mint Scrob Andrea párja, Halász László. Az Egerhírek.hu emellett evatos forrásaira hivatkozva megírta azt is, hogy Scrob Andrea apját, Elekes Gábort bízták meg a vagyonkezelő cégen belül a Média Eger „felügyeletével”. „Hivatalosan Elekes Gábor tanácsadóként kapja a fizetését az Evattól, de a Média Egernél biztosítottak neki irodát” – tették hozzá.

A cikkben felidézték:

az önkormányzati választások óta számtalan példa volt arra, hogy az új városvezetés szakértelem híján Budapestről importál haverokat a legkülönbözőbb pozíciókba.

A koronavírus miatti veszélyhelyzetet kihasználva Mirkóczki Ádám polgármester a közgyűlés megkérdezése nélkül, önállóan döntött az önkormányzati cégvezetők kinevezéséről. Az Evat Zrt. élére az egykori Hajdú-Bétes Koltai Zsolt került, de az egri vagyongazdálkodást felügyeli többek közt Hamza István, aki egy listán indult Mirkóczki Ádámékkal, vagy a DK-s Hegedűs János, aki Gyurcsány Ferenc pártjának a listavezetője volt a megyei önkormányzati választáson – hangsúlyozták.

Oroján Sándor szerint a mostani híreknél is probléma, hogy

nincs információáramlás, a városháza titkolózik, és nem ad tájékoztatást olyan kérdésekről, amelyek az egrieket foglalkoztatják.

„Jó lenne, ha minél hamarabb kiderülne, hogy amit az Egerhírek.hu megírt, az igaz vagy sem. Amennyiben igen, annak személyi következményekkel kell járnia” – emelte ki Oroján Sándor, akit ugyanakkor nem lepnek meg a helyi hírportál informá­ciói, mert szavai szerint az egri városházán is divat az, ami a fővárosi önkormányzatnál, ahol Karácsony Gergely főpolgármesternek 44 tanácsadója van. „Úgy tűnik, hogy a városházát és az önkormányzati cégeket egyfajta kifizetőhelyként próbálják használni egyesek” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában