Kulturális önvédelem

2018.06.22. 08:47

Hölvényi: az európai politikából hiányzik a családi aspektus

Európa gazdag és gyenge, az iszlám pedig azért is jelent óriási veszélyt, mert hódító vallás - mondta a politikus.

A tradicionális társadalmakban, mint az iszlám, mindenkinek van otthona: bármekkora nehézségben él valaki, van családja, rokonai, és ha innen távol kerül, óriási veszélynek teszi ki magát. Ez a családi-közösségi aspektus viszont teljes mértékben hiányzik az európai politikából, és ez elfogadhatatlan. A közösségek felbomlasztása óriási hiba és bűn – magyarázta Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője az Echo TV-nek adott interjúban.

A zsidó-keresztény hagyományok és értékek fontosságát nemcsak hangsúlyozta, de föl is tette velük kapcsolatban a kérdést, hogy vajon mennyire élők bennünk, köztünk ezek a hagyományok? Európa keresi, vagy éppen hogy most veszíti el önmagát – fogalmazott.

„Nem tudom eldönteni, hogy Európa halálán van, vagy csak kamasz gyerek, aki lázad? De egy biztos: Európa gazdag és gyenge. Természetes, hogy a bajban lévő területek, mint a Közel-Kelet és Afrika, erre húznak. Az iszlám mindig is hódító vallás volt, és a fennálló helyzetet most ki is használja.

Azt viszont nagyon nehéz eldönteni, hogy a radikalizmus használja az iszlámot, vagy fordítva” – tette hozzá.

Kiemelte, hogy az iszlám tulajdonképpen hitben, egyfajta értékrendben élő emberek tömegét, sokaságát jelenti. Ennek a radikalizált formája Európa számára mindenképpen közvetlen veszélyt jelent – magyarázta. Európa értékválsága értéksemlegességben nyilvánul meg, amiről nem hajlandó tudomást venni. Ugyanakkor a politikus szerinte addig kellene erre ráébredni, amíg nem lesz belőle nagyobb baj. „Európában valamiért elaludtak az emberek” – mondta.

„Magyarország évek óta erre figyelmezteti a nyugat-európai politikát és közvéleményt, kapunk is érte hideget-meleget, de ez a helyzet, nem tehetünk mást”

– mutatott rá. Hozzátette: „Magyarországon olyan politikai legitimizáció van, ami erős tartást ad az embernek. Világosan kell látni, nem tehetünk mást, mint hogy egyenesen beszélünk. Itt – az EU-ban – százszor el kell mondani valamit, ahhoz, hogy átmenjen.”

A teljes beszélgetés:

A borítókép forrása: Echo TV / Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában