Újabb hétcsillagos hotel lesz Kínában

Kína a felhőkarcolók és a hotelek versenyében sem akar lemaradni. Egy bejelentés szerint megkezdik az 1,3 milliárd dollár értékű beruházás keretében egy hétcsillagos szálloda építését, amely a tavaly átadott, jelenleg a világ legmagasabb épületeként nyilvántartott, 160 emeletes Burj Dubai tornyot tekinti követendő példának. A majdani szálloda valóban kiemelkedő lesz majd, de csak egy a sorban a már most is üzemelő hétcsillagos hotelek között.

Kínai hatóságok egy hétcsillagos szálloda építését tervezik egy 1,3 milliárd dolláros beruházás keretében a világ legnagyobb épülete, a Dubai Burj Khalifa torony mintájára – számolt be a The Independent a pekingi Morning Post lapra hivatkozva, mely egy parlamenti ülést idézett. A beszámoló szerint a projekt Szaud-Arábia pénzügyi segítségével jön majd létre. A majdani szálloda Peking nyugati – most még igen elmaradottnak tekinthető részének – Mentougou nevű kerületében épül majd, mely 30 kilométerre található a főváros központjától.
A kínai sajtó szerint a szálloda tervezésekor a 828 méter magas Burj Khalifa karcsú alakját tartják szem előtt, de az épület magasságáról még nem közöltek részleteket.

A bejelentésben megcélzott hétcsillagos besorolás azonban elég tág kereteket enged Kínának, ugyanis a világon nem létezik hivatalos, mindenhol egységesen használt szállodai kategorizálási rendszer. Ennek megfelelően előfordulhat, hogy eltérő szolgáltatásokkal találkozhat a hotel lakója Európában, Dél-Amerikában, vagy éppen Ázsiában. Az biztos, hogy a pekingi tervek előtt mára sok követendő példa van.

Burj al-Arab, Dubai
Az 1999-ben megnyílt Burj al-Arab, azaz  Arab-torony, a világ legszebb luxusszállodái közé tartozik, a világ első hétcsillagos szállodája. A Jumeirah Group cég üzemelteti és rövid idő alatt Dubai jelképe lett. Az építkezés  a WS Atkins PLC cég megbízásából Tom Wright tervei alapján készült, a kanadai Rick Gregory közreműködésével. A 321 m magas építmény a világ legmagasabb szállodája. A exkluzivitás érdekében a szálloda egy mesterséges szigetre épült, 280 m-re a Jumeirah-parttól, amellyel egy híd köti össze.

Town House Galleria, Milánó, Olaszország
Az olasz Italian Town House csoport tulajdonában álló szuperluxus szálló, a Town House Galleria a második világ hétcsillagos hotelek sorában. A vendégeket Bentley típusú luxusautó viszi, ha éppen egy kis vásárolgatáshoz támad kedvük, és nemcsak 24 órában a vendég kívánságait leső komornyik, hanem zongorista is tartozik a 25 lakosztály mindegyikéhez. A Town House Galleria legnagyobb lakosztálya 1500 négyzetméteres, és persze ára is hétcsillagos: éjszakánként 4000 euró.

Hotel Rixos Premium, Belek, Törökország
A világ harmadik hétcsillagos szállodáját 2005 nyarán adták át. A hajdani háremek hangulatát idéző élőzenés törökfürdő, a hó-, trópusi eső és napfény-meditáció szobás wellness központ, a világ 92 legrangosabb márkaboltjának helyt adó beltéri utcák szimulált időjárással és napszakokkal, mesterséges folyó, amin a trójai faló életnagyságú másával díszített aquaparkba lehet lehajózni, a saját medencés privát villák és aranylemezekkel díszített királyi lakosztály csak néhány a szemkápráztató megoldások közül.

Morgan Plaza (Pangu 7), Peking, Kína
Peking első ötcsillagos szállodája, mely az olimpiai stadion közelében található. A 2008-ban nyílt 234 szobás létesítmény a XXI-ik századi Kína egyik legfontosabb jelképe.


Legolvasottabb

1
37-en haltak meg a kecskeméti busztragédiában
2
Ételmérgezés történhetett Kecskeméten?
3
Kizuhant egy lány az ablakból Félegyházán
4
Szerdától fizetős a megyei kórház melletti új parkoló
5
Egy nő halt meg a kecskeméti buszpályaudvaron
tippek állásinterjúhoz
Így nyűgözheti le leendő főnökét
Hitelminősítés / 15 perce
Pozitívra javította négy magyar bank osztályzati kilátásait a Fitch
Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról négy magyar bank osztályzati kilátásait hétfőn a Fitch Ratings.
Gyász
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MÁRKI IMRE SÁNDOR kerekegyházi lakos, 83. életévében elhunyt. Búcsúztatása 2017. november 23-án, 15.00 órakor lesz a kerekegyházi katolikus templomban. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PENCZ GÁBOR volt kerekegyházi lakos, 62 éves korában elhunyt Gyöngyösön. Temetése 2017. november 23-án, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Néma gyász a lelkünket beborítja, nincs semmi, ami hiányod pótolja. Megszűnt Számodra a földi lét, pedig csodákról álmodtunk még. Tovább élsz bennünk és minden emléked; amíg csak élünk, szeretünk Téged!" Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy NAGYNÉ BÁRSONY MAGDOLNA életének 74. évében, 2017. november 10-én váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. november 24-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Barátok templomában, ezt követően helyezzük örök nyugalomra az alagsorban kialakított urnatemetőben. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZALAI FERENC nyugalmazott rendőrőrnagy kecskeméti lakos, életének 92. évében csendesen elhunyt. Temetése 2017. november 22-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"A gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat." Goethe Gyöngyösi Pap Ferenc 25 éve halt meg Varga Lóránt 15 éve halt meg Szeretettel várunk mindenkit . november 26-án, Örök Élet Vasárnapján 10 órakor a kecskeméti REFORMÁTUS Gyülekezeti Központban Gyöngyösi Pap Ferenc, gyülekezet néhai presbitere halálának 25. évfordulója alkalmából szeretetvendégségre!
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod míg élünk örökké fáj." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MARTON JULIANNA 51 évesen, folyó hó 13-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Drága halottunkat elhamvasztva folyó hó 23-án, 10.00 órakor a helvéciai temetőben helyezzük örök nyugalomra. Táviratcím: Pálfi Julianna 6034 Helvécia, Szőlő u. 15. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet. Munka és küzdelem volt egész életed." Fájó szívvel tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága jó férjem FORGÓ LÁSZLÓ kecskeméti lakos, 91 éves korában elhunyt. Temetése 2017. november 21-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Köszönetet mondok mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik. Gyászoló felesége.
Mély fájdalommal tudatom, hogy édesanyámat, özv. MADÁCH GABRIELLÁT 2017. október 23-án kézen fogta egy angyal, és magával vitte. Emlékét és a vele töltött boldog pillanatokat szeretnénk felidézni a búcsúztatóján, melyet 2017. november 20-án, 18.00 órai kezdettel tartunk a Technika Házban, Kecskeméten, azon a helyen, ahol édesapámmal, 1975. telén megismerkedtek. Kérem, hogy részvételi szándékát jelezze felém a gabriella.madach@icloud.com címen, vagy telefonon a +36-20/387-0507-es telefonszámon. Táviratcím : 1112 Budapest, Vadon utca 21. 2/6. dr. Madách Gabriella
"Nincs már holnap, ennyi volt az élet sirassatok csendben, szívetekben élek!" Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy BUZSIK GYULÁNÉ Juhász Mária kecskeméti lakos, életének 88. évében elhunyt. Temetése 2017. november 20-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen részt vesznek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod míg élünk örökké fáj." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. BOGDÁN LAJOSNÉ Keller Rozália kecskeméti lakos, 92 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. november 22-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem múlnak Ők el, kik szívünkben élnek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KALICS JÓZSEFNÉ Klárik Franciska lakiteleki lakos, 82 éves korában elhunyt. Utolsó útjára 2017. november 17-én, 14.00 órakor kísérjük a lakiteleki Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy BODOR IRÉN Bácsvíz nyugdíjasa kecskeméti lakos, 62 éves korában elhunyt. Temetése 2017. november 20-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil. 4:13) Megtört szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, akik ismerték és szerették, hogy CSAPÓ ANDRÁS nyugalmazott református lelkipásztor orgoványi lakos, életének 97. évében hazatért megváltó Urához. Temetése 2017. november 18-án, szombaton 11.00 órakor lesz az orgoványi református temetőben. Krisztusban örökké együttlét reményében búcsúzunk: gyermekei, unokái, dédunokái, keresztgyermekei, családtagjaikkal, az orgoványi gyülekezet közössége.
"Nem simogat kezed, nem mosolyog arcod, hiába szólítunk, nem halljuk már hangod. Nélküled szomorú és üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." Fájó szívvel emlékezünk NEMES JÁNOS halálának 1. évfordulóján. Felesége, Esztike lánya, Eszter és családja.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KERTI JÁNOSNÉ Bende Margit kecskeméti lakos, életének 92. évében elhunyt. Temetése 2017. november 20-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Elmenni oly nehéz volt, itt hagyni titeket. De ne fájjon most már szívetek, mert én boldog vagyok s fényes felhőkön túl, találkozunk még." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BERÉNYI LÁSZLÓ JÁNOSNÉ Nádasi Rózsa 2017. november 11-én, 61 éves korában elhunyt. Temetése 2017. november 17-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Szerettünkért szentmisét tartunk 2017. december 14-én, reggel 7.00 órakor a kecskeméti Piarista templomban. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. TATÁR TIBOR hetényegyházi lakos, 70 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. november 17-én, 10.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Kérjük csak egy szál virággal emlékezzenek meg Szerettünkről. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk NAGY LÁSZLÓ életének 64. évében hirtelen elhunyt. Drága szerettünk földi maradványait 2017. november 16-án, 15.00 órakor helyezzük örök nyugalomra az izsáki református temetőben. A gyászoló család.
"Megszólalnak a harangok, Magához hívtak az angyalok. A földi szenvedést itt hagyom Ami vár reám, az a nyugalom. S ha az ég boltján egy csillag sem ragyog Tudni fogod akkor is, hogy ott vagyok." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOSIK LÁSZLÓNÉ Lenkei Margit 81 éves korában rövid, súlyos betegségben csendesen elhunyt. Temetése 2017. november 16-án, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben. Szerető családja.
Fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. FARAGÓ FERENC vegyészmérnök a Kecskeméti Megyei Kórház Laboratorium munkatársa 88 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. november 17-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését! A gyászoló család.
leszoktatás / 16 perce
Betiltaná a dohányzást a francia filmekben az egészségügyi tárca
Nincs tovább / 20 perce
Lemondott az olasz futballelnök
gyász / 36 perce
Tenisz: meghalt Wimbledon bajnoka, Jana Novotná
„kávébenzin” / 40 perce
Kávézaccból készült üzemanyag hajthat londoni buszokat
Kiskunhalas / 51 perce
Kigyulladt a villanyóra, a tetőre is átterjedtek a lángok
robotika / 56 perce
Ismét a robotika élvonalában a bányaisok