Készüljön velünk az ünnepre! Kipróbált karácsonyi receptek, menüsorok, ajándékötletek

Rohamléptekkel közelednek az ünnepek, talán még soha ilyen gyorsan nem peregtek a napok. A 2015-ben Év honlapjának választott mindmegette.hu megpróbál segíteni ajándékötletekkel, menükkel, sütireceptekkel, praktikus tanácsokkal, hogy minden flottul menjen.

Az év végi hajtás nem kedvez a karácsonyi készülődésnek. Minden munkahelyen ilyenkor legnagyobb a hajrá, az utcák és boltok megtelnek tömegekkel. Pedig jó lenne egy bögre forralt bort inni valamelyik karácsonyi vásárban, békésen tervezni és válogatni az ajándékokat, átadni magunkat az ünnepi hangulatnak.

Szeretnénk segíteni a tervezésben, szervezésben! Ezért összegyűjtöttük egy helyre az összes karácsonyi receptet, legyen az menü, sütemény, bejgli – de még ajándékötleteket is adunk!

Sütemények

Ami soha nem maradhat el, az a bejgli (vagy nem éppen helyesen beigli), a mézeskalács és az adventi aprósütemények. De jól jön ilyenkor egy finom kuglóf, gyümölcskenyér és mindenféle mézes sütemény.

Ajándékok

A kézzel készített ajándéknál semmi sem lehet személyesebb. Ráadásul gazdaságos is. Arról nem is beszélve, hogy amíg készítjük, ráhangolódunk az ünnepre, gondolunk a szeretteinkre… és amíg fogyasztják, ők is ránk. Lehet ez az ajándék gyümölcslekvár, szaloncukor, chutney, saját készítésű bonbon, praliné vagy trüffel, kandírozott gyümölcs, ehető karácsonyfadísz, vagy akár finom likőr, fűszeres olaj és bor, a tálalás – vagyis a csomagolás – rengeteget számít.

Menük, ételek, receptek

Mindenkinek megvan a maga klasszikusa. Halászlé, rántott hal, krumplisaláta, töltött káposzta… Persze vannak, akik szeretnek újítani, és kicsit más finomsággal lepni meg szeretteiket, mint az előző évben. Nekik jó hírünk van… vagyis több mint 2000 karácsonyi receptünk! De össze is szedtük ám a legjobb karácsonyi menüket, mégpedig mindenféle szempontokat szem előtt tartva: sikkes és modern, egzotikus, villámgyors vagy hagyományos? Vegetáriánus vagy lazacos? Narancsos vagy diós?

Praktika…

Próbáljuk meg lazán venni a karácsonyi rohamot: ne görcsöljünk, nem kell mindennek tökéletesnek lennie. A kevesebb több. Azért adunk néhány tippet a karácsonyi ideggörcs ellen, és van S.O.S. megoldás ha bedőlne a tennivalólistánk…

Még több karácsonyi receptet, az ünnepi készülődést segítő praktikát, izgalmas ajándékötletet találhat a mindmegette.hu karácsony rovatában.

Legolvasottabb

1
Halálra égett egy ember a ladánybenei háztűzben (galéria)
2
Nyáron kezdik a körforgalom építését az aluljárónál
3
Forró víz alá tartotta kislányát az apa
4
Hívja a rendőröket, ha látta ezt a nőt!
5
Hercegszántói horror: 9 év börtönt kapott az anyagyilkos
vereség
Véget ért számunkra a kézi-Eb
változtatás / 1 órája
Új vezetőt nevezett ki a majmos botrány után a H&M
A cég egyik régi alkalmazottja a sokféleségre ügyel majd.
Gyász
"Mentél volna, de nem akartunk engedni. Biztattunk, Te nem akartál maradni. Most szabad vagy, szárnyal a lelked. Benne vagy virágban, fában, fűben, mezőben. Nem felejtünk, bennünk élsz tovább örökre." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RIHOCSEK FERENC Ricsi 43 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2018. január 22-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Az én életem olyan volt, mint a szép nyár, életem véget ért. Oly hirtelen jött halálom, ki sem tudtam mondani: Isten veled családom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÁBICZKI GYÖRGYNÉ Szebellédi Julianna Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun megyei Egyesületének orgoványi csoportvezetője 64 éves korában küzdelmes betegség következtében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 20-án szombaton, 14.00 órakor lesz az orgoványi katolikus templomban, ezután az orgoványi katolikus temetőben kerül végső nyughelyére. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NÓGRÁDI LÁSZLÓNÉ Nádasi Ilona kerekegyházi lakos, 74 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 19-én, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk FEHÉR SÁNDORNÉ Oskolás Julianna temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁSÁRHELYI FERENC "pék" kerekegyházi lakos, 65 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 10.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet, és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS GYULA kecskeméti lakos, 70 éves korában, január 7-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása január 18-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A résztvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Fájdalommal tudatjuk, hogy B. FARKAS JÓZSEF kecskeméti lakos, 79 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Pihenj, nyugodj csendesen békében, lelked üdve jelentsen erőt az élőknek!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték, ismerték, hogy MÁTÉ IGNÁCNÉ Sörös Mária kecskeméti lakos, életének 99. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelenésükkel kifejezik együttérzésüket. A gyászoló család.
"Az égő gyertyát nézem, Látom a fényben a léted, Az érzés oly megfogható, Várom, de nem nyílik az ajtó." BALÁZS ISTVÁN halálának 10. évfordulóján fájdalommal emlékezünk: felesége és gyermekei, ikertestvére és családja, és akik szerették.
"Emberi törvény kibírni mindent. S menni mindig tovább Még akkor is, ha nem élnek már benned Remények és csodák." (Hemingway) Fájdalomtól megtört szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy SOMODI BÉLA kecskeméti lakos, életének 77. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton kérjük hogy a szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. A gyászoló család.
"Tiéd a csend, a nyugalom, Miénk a könny, a fájdalom. Akartunk mi annyi jót és szépet, De a sors életünkben, mindent összetépett." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HEGEDŰS ZOLTÁN kecskeméti lakos, 49 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 18-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ORBÁN ISTVÁNNÉ Feldman Julianna helvéciai lakos, 79 éves korában elhunyt. Temetése január 18-án, 11.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Ismertem boldogságot és kínt, mindent mit egy ember kibír. Fáradt testem most pihenni tér, de rátok hagyom szívem szeretetét. Várnak most az égi csillagok, de tudjátok, hogy veletek vagyok." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, dédipapánk KISS SÁNDOR volt móricgáti lakos, 2018. január 10-én 88 éves korában hosszantartó betegségben elhunyt. Temetése 2018. január 17-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy özv. TAKÁCS KÁROLYNÉ Kállai Judit kecskeméti, volt Puskin utcai lakos, méltósággal viselt súlyos betegség után életének 90. évében elhunyt. Temetése 2018. január 18-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Minden halandó. Az öröklét csak az Anyáknak adatott meg." Fájdalommal tudatjuk, hogy özv. SZARKA BALÁZSNÉ sz. Rátóti Mária kecskeméti lakos, életének 98. évében 2018. január 7-én visszaadta lelkét Teremtőjének. Sezrettünktől családi körben búcsúztunk el. Legyen e néhány sor köszönet és hála háziorvosának, ápolóinak és mindazoknak, akik ismerték és szerették és emlékét megőrzik. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FÖLDHÁZI IRÉN volt Petőfi Nyomda dolgozója 83 éves korában hirtelen elhunyt. Hamvait 2018. január 16-án, 14.00 órakor helyezzük örök nyugalomba a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton kérjük a gyászolókat, szerettünktől egy szál fehér virággal búcsúzzanak. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JUHÁSZ IMRÉNÉ Juhász Margit helvéciai lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 15-én, 10.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk álltál, Te, aki sohasem kértél, csak adtál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Istennek megköszönve Őt tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOCSIS IRÉN Borika kecskeméti, volt Cserép u-i lakos, 97. évében, rövid szenvedés után elhunyt. Búcsúztatása január 13-án, 9.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben lesz. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindenkivel, hogy fiunk BOGNÁR BENCE búcsúztatója 2018. január 13-án 13.00 órakor lesz a soltszentimrei Katolikus templomban. Részvétnyilvánítást egy szál virággal tegyék. Gyászoló család
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága édesanyánk, nagymamánk FEHÉR SÁNDORNÉ született Oskolás Julianna hetényegyházi lakos, 2018. január 6-án, életének 90. évében öröklétre szenderült. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2018. január 16-án, 11.45 órakor római katolikus szertartás szerint a hetényegyházi Köztemetőben helyeztetjük örök nyugalomra. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
baleset / 1 órája
Halálra gázoltak egy gyalogost Nyárlőrinc közelében
kölcsönbe érkezett / 2 órája
Gyurcsó a Hajduk Splithez szerződött
Tudose-nyilatkozat / 2 órája
Klaus Iohannis passzivitását sérelmezik a székelyek
kalocsa / 3 órája
Gálaesten búcsúzott a könyvtárigazgató
gyermekmolesztálás / 3 órája
Sokan fordultak a sztárrendező ellen
megújulás / 3 órája
Szemléletváltásra van szükség a könyvtári szakmában