Keresztül Pest megyén

Influenzafigyelő szolgálat
Pest megyében a négyszáz felnőtt és 200 gyermekháziorvos közül kijelölte a tisztiorvosi szolgálat a jelentésre kötelezetteket. Az ÁNTSZ november elején eljuttatja a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltás vakcináit, Pest megye ebben az évben 130 ezer adagot kap. Az oltóanyag az A és B vírus ellen is több hónapig tartó védelmet nyújt. (vs)

Budaörs KOSSUTH-EMLÉKMŰ
Új köztéri szobrot emeltek Budaörsön. A Kossuth Lajosnak állított emlékművet október 19-én, kedden avatják fel a Nefelejcs és Kossuth utca sarkán. A szobornál, amely Stremeny Géza, a városban élő szobrászművész alkotása, Katona Tamás történész mond beszédet. (rv)
Gödöllő Ebzárlat Még október 27-ig tart a város közigazgatási területén az ebzárlat és legeltetési tilalom. Az intézkedésre a rókák és egyéb vadon élő ragadozók veszettség elleni immunizálása miatt került sor. (lma)

Göd  Középiskolai ösztöndíj
A városban élő, hátrányos szociális helyzetű, nappali tagozatos középiskolai tanulókat támogatja ily módon az önkormányzat. Összesen harminc gyerek kaphatja a pénzt a tanítási év tíz hónapjára.
A pályázatok benyújtásának határideje október 22. (vs)

Isaszeg Kifüggesztették
Az isaszegi önkormányzat épületében kifüggesztették a település, valamint a Wellness Centrum területére vonatkozó szabályozási tervet. Az érdeklődők munkaidő alatt szabadon megtekinthetik a dokumentumokat. (lma)

Pilis Tízéves a kamara
A Pest Megyei Agrárkamara tízéves fennállása tiszteletére ünnepséget rendeznek október 22-én Pilis községben. Az egész napos programot dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg. A borverseny után fakitermelési, majd lovasbemutató várja a vendégeket. (vs)

Solymár Harmincéves asszonykórus
Három évtizede alapították a Solymári Hagyományőrző Asszonykórust. Az ünnepeltek vasárnap délutáni hangversenyt tartanak az Apáczai Csere János Művelődési Házban. (ka)

Szentmártonkáta Helytörténet
A Községtörténeti Baráti Kör Könyvtár és Teleház dr. Kovács István helytörténész életéről és munkásságáról rendez kiállítást, amelynek megnyitója ma délután két órakor lesz a könyvtárban. A tárlat Pest Megye Önkormányzata Kulturális Alapjának támogatásával valósult meg. (vs)
 
Törökbálint Zöldhulladék
Az ingatlanokon és a közterületen keletkező gallyakat november 15-ig a polgármesteri hivatalba történt bejelentést követően díjmentesen elszállítja a Falugazda Csoport. (vs)

Vác Több munkahely
Bővült az álláskínálat a Pest Megyei Munkaügyi Központ váci kirendeltségének megállapítása szerint. Az előrejelzések azt mutatják, a foglalkoztatottak száma még mintegy három százalékkal nőni fog. A város munkaerő-tartalékai kimerültek. Várhatóan az ingázók közül többen helyben vállalnak majd munkát. (vs)

szponzorált tartalom
A Fölszállott a páva ismét a gyerekeké
Kecskemét Horváth Péter
Új képzési formában szereznek több tapasztalatot a jövő tanítói
kék hírek / 39 perce
Két autó karambolozott Kecskeméten, a Halasi úton
Két személyautó karambolozott Kecskeméten, a Halasi úton kedden, késő délután.
Gyász
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." GEIGER FERENC halálának 20. évfordulójára. Felesége, édesanyja, testvérei és akik ismerték és szerették.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CZ. KOVÁCS MIHÁLYNÉ Wágner Ilona kecskeméti lakos, 81 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. november 15-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
"Csak az idő múlik Feledni nem lehet Szívünk örökké őrzi emlékedet." Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS PÁL DÁNIEL kecskeméti lakos, 82 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 15-én, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben (Irinyi u-i). Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARNA JÓZSEF a Margaréta Otthon lakója 97. életévében elhunyt. Temetése 2019. november 14-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyitlvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen..." Fájó szívvel tudatjuk, hogy id. HUNYADFI FERENC 70 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 14-én, 9.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Madi család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." id. CSIKAI KÁLMÁN (1944. 03. 05 - 1994. 11. 13.) halálának 25. évfordulóján. Szerettünkért szentmisét tartunk 2019. november 13-án, 18.00 órakor a kecskeméti Nagytemplomban. Szerető felesége Katika, fia Kálmán és Robi, menye Kriszti és Zsuzsa és az unokák Krisztike, Kálmi, András és Robcsi.
Fájó szívvel emlékezünk SIMIGLA ANDRÁS halálának 1. évfordulóján. Édesanyád és családja.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik NAGY IMRE temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Elcsitul a szív, mely értünk dobogott, s pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ALMÁSI FERENC lakiteleki lakos, 72 éves korában elhunyt. Utolsó útjára 2019. november 13-án, 11.00 órakor kísérjük a lakiteleki Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PINTÉR ISTVÁN ballószögi lakos, életének 64. évében elhunyt. Temetése 2019. november 13-án, 9.00 órakor lesz a ballószögi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, hiába szállnak árnyak, álmok, évek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BAGÓ IMRÉNÉ Petényi Franciska 2019. október 29-én, 86 évesen elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2019. november 11-én, 14.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben, a római katolikus szertartás szerint helyeztetjük örök nyugalomra. A gyászoló család.
"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben élhetek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KIS FERENCNÉ Turi Erzsébet Kecskemét, Dobó krt-i lakos, 81 éves korában, 2019. november 5-én hosszú betegség után elhunyt. Temetése 2019. november 12-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szereték, hogy JENEI JÓZSEF 2019. október 28-án életének 90.évében elhunyt. 2019. november 5-én Székesfehérváron, szerettei és ismerősei körében kísértük utolsó útjára. A gyászoló család.
"Ha az ember meghal, minden dolga olyan, akárcsak sohasem lett volna. Egy helyen marad meg igaz valója: a fénysugáron, mely leválik róla." Faludy György Fájó szívvel tudatjuk, hogy SERFÖZŐ JÁNOS kecskeméti lakos, életének 74. évében, 2019. október 29-én elhunyt. Temetése 2019. november 14-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.-
"Búcsú, mit nem mondtál ki nekünk, elmaradt, elmentél tőlünk hirtelen, de gondolatainkban és szívünkben örökre velünk maradsz." KAMASZ BERTALANNÉ Deák Mária halálának 6. évfordulójára emlékeznek. Szerető férje, családja és unokái.
Drága Családom és Barátaim! Ezúton szeretnék még egyszer utoljára hozzátok szólni. Elérkezett a búcsúzás ideje 2019. november 2-án örökre lehunytam szemem, egy igazi megnyugvással szívemben és fáradt testemben. Kérlek benneteket hogy úgy őrizzetek meg engem a szívetekben, ahogy utoljára tekintettem Rátok. HERCZEG FERENC (1960-2019) A búcsúztatás a legszűkebb családja körében történik. Mindenki megértését kérjük. A fájdalomtól megtört felesége és szeretett fia.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. CSONTOS ISTVÁN Kecskemét, szeleifalusi lakos, 87 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2019. november 11-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSAPÓ FERENC SÁNDOR az UNIVER volt dolgozója kecskeméti lakos, 67 éves korában 2019. október 24-én elhunyt. Temetése 2019. november 11-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy CSERNUS FERENCNÉ Horváth Zsuzsanna orgoványi lakos, 78 éves korában elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2019. november 8-án, 10.00 órakor helyeztetjük örök nyugalomra az orgoványi Református temetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton szeretnénk megköszönni a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet és az emlékezés." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy BOZSIK MIHÁLYNÉ Veres Mária Dózsa Óvoda daduskája városföldi lakos, életének 84. évében elhunyt. Temetése 2019. november 12-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fémtestben fém lélek / 47 perce
Inkább félelmetes, mint cuki robotkutyák (videó)
Egészség / 1 órája
Öt órán át műtötték Medveczky Ilonát
baleset / 1 órája
Összeütközött két autó Bócsa közelében az 54-esen
baon.hu
négylábúak / 1 órája
A kutya az új gyerek?
műtárgy-kereskedelem / 1 órája
Száznál is több háború utáni műalkotásra lehet licitálni
túltankolás / 1 órája
Filléres spórolás miatt szennyezik a környezetet a légitársaságok