Hírsáv

Eltűnnének a buszos utak az irodák kínálatából
A kiutazás palettáját rendezheti át néhány éven belül a fapados légitársaságok magyarországi térnyerése. Ennek első jele, hogy a Wizz Air járatot indított a spanyolországi Gironába 25-35 ezer forintos jegyárral, míg buszszal 19-20 ezerért utazhatunk. Az utasok már idén is inkább a kétórás repülést választották. (fl)

Visszaveszik a veszélyes gyerekszéket
Az IKEA valamennyi, így magyarországi áruházai is viszszaveszik a Färgglad fantázianevű gyerekszékeket és a vételárat megtérítik. Kiderült: veszélyes lehet a kicsikre. Ha a műanyag lábak valamelyike kiesik, az alatta lévő piros kupakot a gyerekek lenyelhetik. Érdeklődni az 1/460-3160-as telefonszámon lehet. (zse)

Többhetes késésben van a szőlőszedés
A mustfok a hűvös időjárás miatt 2-3 fokkal alacsonyabb az átlagos 14-17 foknál. Az átvételi árak ugyancsak mérséklődtek, a felvásárlók 20-40 százalékkal fizetnek kevesebbet a szőlőért, mint tavaly. A fehér szőlő kilogrammjáért 35-70 forintot, a kék szőlőért 45-150 forintot adnak a felvásárlók. (fl)

Nő a foglalkoztatásban  az ipari parkok szerepe
Konferencián vitatják meg az ipar helyzetét november 30-án, a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvény célja, hogy előmozdítsa a hatékony működést. Magyarországon az ipari termelés negyede az ipari parkokból származik, és ezek valamelyikében dolgozik minden hatodik ipari foglalkoztatott. (fl)

Gyorsabban fejlődik Magyarország a régiónál
A gazdaság növekedése 3,8 százalékot tesz ki az elmúlt öt év átlagában, amelynél szűkebb környezetünkben csak Szlovákia fejlődik gyorsabban (3,9 százalék). A Kopint-Datorg Rt. legújabb jelentése szerint a hasonló fejlettségű Csehországban is csupán három százalék a bővülés. (fl)

Közel hárommilliárdba kerül a népszavazás
A kórházak privatizációjáról a lakosság 2004. december 5-én dönthet. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban nem lesz könnyű dolga a majdani vevőknek. A körmendi kórház új tulajdonosa százmilliónál is többet költött új gépek vásárlására. A szavazási költségek miatt az idén elmarad az ápolói hűségjutalom kifizetése. (fl)

Nem érdemes új kocsit vásárolni
A gépkocsi értéke újonnan vett autó esetén egy év alatt 54 százalékra esik vissza, olvas-ható egy német felmérésben. Tavaly ez a szám még csak 57,8 százalék volt. Legjobban a luxusautók tartják az árukat. A Mercedes Roadster SLK három év után is új árának 90 százalékát éri. (zse)

túltankolás
Filléres spórolás miatt szennyezik a környezetet a légitársaságok
kereslet-kínálat / 4 órája
A nagyvárosokban is változóban az ingatlanpiac
Az utóbbi hónapok megtorpanást hoztak.
Gyász
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." GEIGER FERENC halálának 20. évfordulójára. Felesége, édesanyja, testvérei és akik ismerték és szerették.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CZ. KOVÁCS MIHÁLYNÉ Wágner Ilona kecskeméti lakos, 81 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. november 15-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
"Csak az idő múlik Feledni nem lehet Szívünk örökké őrzi emlékedet." Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS PÁL DÁNIEL kecskeméti lakos, 82 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 15-én, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben (Irinyi u-i). Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARNA JÓZSEF a Margaréta Otthon lakója 97. életévében elhunyt. Temetése 2019. november 14-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyitlvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen..." Fájó szívvel tudatjuk, hogy id. HUNYADFI FERENC 70 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 14-én, 9.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Madi család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." id. CSIKAI KÁLMÁN (1944. 03. 05 - 1994. 11. 13.) halálának 25. évfordulóján. Szerettünkért szentmisét tartunk 2019. november 13-án, 18.00 órakor a kecskeméti Nagytemplomban. Szerető felesége Katika, fia Kálmán és Robi, menye Kriszti és Zsuzsa és az unokák Krisztike, Kálmi, András és Robcsi.
Fájó szívvel emlékezünk SIMIGLA ANDRÁS halálának 1. évfordulóján. Édesanyád és családja.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik NAGY IMRE temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Elcsitul a szív, mely értünk dobogott, s pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ALMÁSI FERENC lakiteleki lakos, 72 éves korában elhunyt. Utolsó útjára 2019. november 13-án, 11.00 órakor kísérjük a lakiteleki Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PINTÉR ISTVÁN ballószögi lakos, életének 64. évében elhunyt. Temetése 2019. november 13-án, 9.00 órakor lesz a ballószögi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, hiába szállnak árnyak, álmok, évek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BAGÓ IMRÉNÉ Petényi Franciska 2019. október 29-én, 86 évesen elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2019. november 11-én, 14.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben, a római katolikus szertartás szerint helyeztetjük örök nyugalomra. A gyászoló család.
"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben élhetek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KIS FERENCNÉ Turi Erzsébet Kecskemét, Dobó krt-i lakos, 81 éves korában, 2019. november 5-én hosszú betegség után elhunyt. Temetése 2019. november 12-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szereték, hogy JENEI JÓZSEF 2019. október 28-án életének 90.évében elhunyt. 2019. november 5-én Székesfehérváron, szerettei és ismerősei körében kísértük utolsó útjára. A gyászoló család.
"Ha az ember meghal, minden dolga olyan, akárcsak sohasem lett volna. Egy helyen marad meg igaz valója: a fénysugáron, mely leválik róla." Faludy György Fájó szívvel tudatjuk, hogy SERFÖZŐ JÁNOS kecskeméti lakos, életének 74. évében, 2019. október 29-én elhunyt. Temetése 2019. november 14-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.-
"Búcsú, mit nem mondtál ki nekünk, elmaradt, elmentél tőlünk hirtelen, de gondolatainkban és szívünkben örökre velünk maradsz." KAMASZ BERTALANNÉ Deák Mária halálának 6. évfordulójára emlékeznek. Szerető férje, családja és unokái.
Drága Családom és Barátaim! Ezúton szeretnék még egyszer utoljára hozzátok szólni. Elérkezett a búcsúzás ideje 2019. november 2-án örökre lehunytam szemem, egy igazi megnyugvással szívemben és fáradt testemben. Kérlek benneteket hogy úgy őrizzetek meg engem a szívetekben, ahogy utoljára tekintettem Rátok. HERCZEG FERENC (1960-2019) A búcsúztatás a legszűkebb családja körében történik. Mindenki megértését kérjük. A fájdalomtól megtört felesége és szeretett fia.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. CSONTOS ISTVÁN Kecskemét, szeleifalusi lakos, 87 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2019. november 11-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSAPÓ FERENC SÁNDOR az UNIVER volt dolgozója kecskeméti lakos, 67 éves korában 2019. október 24-én elhunyt. Temetése 2019. november 11-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy CSERNUS FERENCNÉ Horváth Zsuzsanna orgoványi lakos, 78 éves korában elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2019. november 8-án, 10.00 órakor helyeztetjük örök nyugalomra az orgoványi Református temetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton szeretnénk megköszönni a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet és az emlékezés." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy BOZSIK MIHÁLYNÉ Veres Mária Dózsa Óvoda daduskája városföldi lakos, életének 84. évében elhunyt. Temetése 2019. november 12-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
james bond szülei / 4 órája
Ian Fleming és felesége levelezését bocsátják árverésre
Baja - könyvbemutató / 5 órája
A nép panaszkodott az érseki szentszéknek
Kubatovics Tamás
kék hírek / 6 órája
Három bűncselekményt követett el egymás után egy majsai nő
police.hu
Új sorozatot indít az M2 / 6 órája
Csodabogarak lepik el a gyerekcsatornát
BÁCS-KISKUN / 6 órája
Csordás Cintia jutott tovább a Tündérszépek döntőjébe
baon.hu
külügyi bizottság / 6 órája
Németh Zsolt: itt az ideje a felső szintű ukrán-magyar párbeszédnek