Hírek

Az angolok nemzetközi döntőt rendeznének
Labdarúgás Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) azt szeretné, ha az újjáépített Wembley-stadionban kerülne sor a Bajnokok Ligája 2007-es döntőjére. Az FA ezenkívül azért lobbizik, hogy az UEFA-kupa 2006-os vagy 2007-es fináléjának Manchester városi stadionja adjon otthont.

Bovina kiütötte Venus Williamst
Tenisz Jelena Bovina szinte „lemosta” a pályáról a hetedik helyen kiemelt amerikai Venus Williamst a moszkvai tenisztorna negyeddöntőjében. Az orosz játékos 6:1, 6:2-re diadalmaskodott.

Berti Vogtsot még nem menesztik
Labdarúgás Egyelőre megtarthatja állását Berti Vogts, a skót válogatott szövetségi kapitánya. „Nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel, nem keresünk új edzőt – jelentette ki David Taylor, a szövetség elnöke.” A skót együttes jelenleg az 5-ös csoport utolsó előtti helyén áll három mecscsen szerzett két pontjával.

Damien Dovy Budapesten
KARATE E hétvégén a sportág egyik legnagyobb egyénisége, Damien Dovy tart edzőtábort Budapesten. A kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok, Franciaországban élő karatéka tegnap este kezdett a magyar válogatottal. Legjobb felnőtt versenyzőink mellett ma és holnap a fiatalokkal is gyakorol a BVSC Szőnyi úti termében.

Szabó Zsolt rangos megbízatása
LABDARÚGÁS Szabó Zsolt vezeti az UEFA-kupa október 21-i játéknapjának csúcsrangadóját, az Athletic Bilbao-Parma mérkőzést.
Az európai szövetség küldése alapján a budapesti játékvezető Kovács Péter, Gyarmati Tibor és Juhos Attila társaságában utazhat Spanyolországba.

Várják a fiúkat Dunaharasztin
KÉZILABDA A Dunaharaszti MTK szakosztálya fiúk jelentkezését várja utánpótlás-csapataiba. Az ifjúságiak kedden és csütörtökön 17.30 órakor edzenek a Kőrösi Általános Iskolában. A serdülők hétfőn és szerdán 17, pénteken 16 órakor gyakorolnak a Hunyadi Általános Iskolában.

Játékvezetői tanfolyam indul
LABDARÚGÁS November 9-i kezdettel alapfokú játékvezetői tanfolyamot szervez a Budapesti Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottsága. Az előadásokat keddenként 18 órától tartják, a résztvevők jövő februárban vizsgáznak. Érdeklődni a 318-1338-as telefonszámon lehet.

Papp Lászlóról sugároznak emlékfilmet
BEMUTATÓ A Sport1 televíziós csatorna szombat délben, a Sport2 vasárnap 9.45-kor mutatja be a Papp László halálának egyéves évfordulójára készült emlékfilmet. Az Aloha Produkció alkotásában a háromszoros olimpiai bajnokunk szerettei mesélik el, milyen ember is volt klasszis ökölvívónk.

Bocsánatot kért Schmitt Pál
SPORTPOLITIKA Schmitt Pál bocsánatot kért Európa sportminisztereinek budapesti konferenciáján, amiért a magyar sport doppingeseteivel beárnyékolta az athéni olimpiát. Georg Walkert, az Európa Tanács sportért felelős képviselőjét meglepték a MOB elnökének szavai. Ugyanakkor pozitív lépésként értékelte a bocsánatkérést.

Jól haladnak az Eb előkészületei
LABDARÚGÁS Christophe von Wattenwyl szerint minden adott ahhoz, hogy hazánk sikeresen rendezze meg a jövő évi női U19-es kontinensbajnokságot. Az európai szövetség svájci szakembere tegnap fejezte be egyhetes magyarországi körútját. A nyugat-dunántúli helyszínek megtekintése mellett az edzőpályák állapotát is felmérte.

Bajnokok váltója a szupermaratonin
ATLÉTIKA Az idei Bécs–Budapest Szu-permaratonin is rajthoz áll a Bajnokok Társasága. A csapatban a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán mellett kajak-kenu sportunk további klasszisai is helyet kaptak. Október 19. és 23. között Vajda Attila, Csabai Edvin, Hüttner Csaba és Belicza Béla szintén a Bajnokok Társaságában fut majd.

Medencében ússzák át az öblöt
ÚSZÁS Október 24-én rendezik meg az augusztusban elmaradt öbölátúszást. A vállalkozó kedvűek a Balaton helyett az ország 19 városának uszodáiban teljesíthetik a 2000 méteres távot. A 9 órakor kezdődő eseménynek Budapesten a Dagály és a Hajós Alfréd Sportuszoda lesz a helyszíne.

Mészáros és Burján is remekelt
CSELGÁNCS A budapesti junior világbajnokság selejtezőiből két dzsúdósunk is elődöntőbe jutott. A női 70 kg-ban Mészáros Anett japán, kazah és ukrán ellenfelét is ipponnal győzte le. Burján László szintén ipponnal kezdett új-zélandi riválisa ellen. A férfi 60 kg magyar indulója a folytatásban jukóval, illetve kokával múlta felül osztrák és orosz vetélytársát.

szponzorált tartalom
Paks II. – Tiszta és hatékony áramtermelés
Kecskemét Hraskó István
Átveheti a város a MÁV-tól az aluljáró szivattyúinak üzemeltetését
tudatos vásárlók / 33 perce
Idén is lesz Budapest Fashion Night
Nagyon fontos, hogy tudatos vásárlói réteget építsünk ki Magyarországon – mondta a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgató-helyettese.
Gyász
"Csillag volt, mert szívből szeretett, S mi úgy szerettük, ahogy csak lehetett, Elment tőlünk, mint a lenyugvó nap, De szívünkben él, és örökre ott marad." Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. GERENCSÉR ANDRÁSNÉ Kubinyi Magdolna Margit kecskeméti lakos, 78 éves korában 2019. november 9-én hosszú, súlyos betegség után elhunyt. Utolsó útjára 2019. november 21-én, 9.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Gyász és fájdalom marja a szívünket, Mert akit szerettünk, végleg itt hagyott! Sors neki az életből 90 évet adott, Amikor eljött az idő, Ő csendesen távozott!" Mély fájdalommal tudatjuk, hogy id. GYENES GÁBOR kecskeméti lakos, 90 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. november 21-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
„Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen két áldott kéz, mely értünk dolgozott” Mély fájdalommal tudatjuk, hogy NAGY SÁNDOR ZOLTÁNNÉ Lőrinczy Zsuzsanna 2019. november 05-én, életének 66. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. november 22-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Küzdelmes volt az út, mely most véget ért, fáradt tested megpihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, szeretetünk elkísér égi otthonodba." Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KEMENCZEI JÁNOS 2019. november 14-én, 60 éves korában türelemmel viselt betegség után örökre itt hagyott bennünket. Szeretett halottunktól 2019. november 20-án, 13.00 órakor veszünk végső búcsút a fülöpházi temetőben a református egyház szertartása szerint. Gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, a Margaréta Otthon dolgozóinak, akik BARNA JÓZSEF temetésén részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Szeretett Édesanyánkra özv. GÁL MIHÁLYNÉ halálának 25. évfordulóján. Négy gyermeke és hét unokája.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy TÓTH DEZSŐNÉ Kata kecskeméti lakos, 84 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 21-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Megyek az úton, de ne sirassatok, Földi életemből csak ennyi jutott. Isten minden embernek kimérte, Kinek hol a kezdete és hol a vége." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy TÓTH FERENCNÉ Kovács Rózsa kecskeméti (Borbás) lakos, 60 éves korában elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2019. november 19-én, 10.00 órakor helyeztetjük örök nyugalomra a szentkirályi Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak akik Édesapámat, KOVÁCS MIHÁLYT utolsó útjára elkísérték, a szeretet virágaival búcsúztak Tőle. Szerető Család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik ALFÖLDYNÉ DOBOZI ESZTER temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
DR. MAKKAI CSILLÁRA Drága kislányunk! HALÁL NINCS. A CSILLAGOK ÖRÖKKÉ ÉLNEK. Anyu, apu
"Ha majd leszáll az éj válassz magadnak egy szépen fénylő csillagot... az a fénypont vigyáz majd rád... ha hiszed azt, hogy ott vagyok..." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy ÁGOSTON KRISZTINA 41 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. november 18-án, 13.00 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TRANAVECZ MÁRIA ballószögi lakos, 64 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 18-án, 15.00 órakor lesz a ballószögi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁGÓ BÉLÁNÉ Földesi Ilona - Icuka - helvéciai lakos, 78 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 18-án, 11.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Köszönjük, hogy éltél és minket szerettél, nem haltál meg, csak álmodni mentél, Szívünkben itt él emléked örökre, ha látni akarunk, felnézünk az égre, A csillagok között utazol tovább, ott várj ránk, ha időnk lejárt." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Özvegy HAJNAL ANDRÁSNÉ Adamik Erzsébet életének 89. évében csendesen elhunyt. Temetése 2019. november 19-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BUSA LÁSZLÓNÉ Bende Irén Helvécia-matkói lakos, 89 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 15-én, 14.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." GEIGER FERENC halálának 20. évfordulójára. Felesége, édesanyja, testvérei és akik ismerték és szerették.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CZ. KOVÁCS MIHÁLYNÉ Wágner Ilona kecskeméti lakos, 81 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. november 15-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
"Csak az idő múlik Feledni nem lehet Szívünk örökké őrzi emlékedet." Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS PÁL DÁNIEL kecskeméti lakos, 82 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 15-én, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben (Irinyi u-i). Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." id. CSIKAI KÁLMÁN (1944. 03. 05 - 1994. 11. 13.) halálának 25. évfordulóján. Szerettünkért szentmisét tartunk 2019. november 13-án, 18.00 órakor a kecskeméti Nagytemplomban. Szerető felesége Katika, fia Kálmán és Robi, menye Kriszti és Zsuzsa és az unokák Krisztike, Kálmi, András és Robcsi.
Kiskunhalas / 57 perce
Magánlaksértés és testisértés miatt nyomoz a rendőrség
police.hu
Botrány / 1 órája
Janet Jackson koncertjéről kivonult a közönség (videó)
Jogerős / 1 órája
Kiengedik a börtönből az ukrán hajóskapitányt
Kézilabda / 1 órája
A KTE és a KNKSE győzött, a Mizse ikszelt
Borbély Károly
Magyar falu program / 1 órája
Újabb 12 milliárd forintot kaptak a kistelepülések
példamutatás / 1 órája
Bezárt csomagtartóból mentett kutyus segít a mentőknek